Felhívás!

A Sepsi-SIC ismét tevékenykedik

A Sepsi-SIC ismét tevékenykedik Kovászna megye

A nehéz időkben mindig fontos, hogy segítséget nyújtsunk, és a legtöbbet adjuk magunkból. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC Sportklub tagjai is így cselekednek.

Alig néhány hete a helyi kutyamenhelyen jótékonykodtak, a napokban pedig véradással járultak hozzá az életmentéshez és a vértartalék bővítéséhez, illetve már a decemberi adománygyűjtést is tervezik.

Az edző, néhány kosárlabdázó és kézilabdázó, illetve a gyógytornász is adott vért, hogy segítsék a szenvedőket. A klub számára már a kezdetektől fontos volt a segítségnyújtás, ezért is szerveznek jótékonysági akciókat, elég sűrűn. Azonban ezzel nem a hírnévszerzés a céljuk, hanem hogy minél többen kövessék példájukat. Információink szerint a véradáskor kapott élelmiszerjegyeket a sportolók a Romániai Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének ajánlották fel.

A kézdivásárhelyi Véradó Központ is véradási akciót hirdetett november 4-re (mára), ahova minden olyan egészséges személyt várnak, aki szívesen segít a nehéz időkben is azoknak, akiknek szükségük van rá, jelen esetben ezek a vírus által megfertőzött betegek. Azonban felhívták a figyelmünket arra, hogy aki igazolt COVID-19 fertőzésen esett át, csak két negatív teszt felmutatásával vagy a gyógyultságot igazoló kórházi kilépő másolatával adhat vért. A véradás regisztráció alapján történik, a Véradó Központ Kézdivásárhely Facebook-oldalán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.