Felhívás!

A roma humánerőforrás

Sepsiszentgyörgy is csatlakozik ahhoz a nemzetközi projekthez, melynek célja az intézményi kapacitások javítása, hogy jobban reagáljanak azokra a kihívásokra, amelyek a fiatal generációk elvándorlásából erednek.

A helyi tanács rendkívüli ülésén döntött Sepsiszentgyörgy részvételéről a „YOUMIG” nemzetközi projektben a 2014–2020-as Duna Transznacionális Program keretében. Sztakics Éva alpolgármester elmondta, a projekt keretében a nyolc országból származó 18 partner részvételével a dél-kelet európai fiatalok migrációját kutatnák. A harminc hónap alatt elkészült tanulmány alapján hosszú távú stratégiákat és közpolitikákat dolgoznának ki az intézményi kapacitások javítása érdekében a fiatalok transznacionális ki- és bevándorlásából adódó hatások kezelésére.
A partnerek között statisztikai hivatalok, kutatóközpontok, egyetemek, országos és helyi hatóságok vannak. A 2,7 millió eurós pályázatból Sepsiszentgyörgy része mintegy 89 ezer euró, és ebből a kétszázalékos önrész 1787 euró.
A képviselőtestület ugyanakkor jóváhagyta, hogy Sepsiszentgyörgy részt vegyen a RARE – diskurzusok megváltoztatása, gyakorlatok megváltoztatása: Romák mint humánerőforrás nevet viselő nemzetközi projektben is, szintén a Transznacionális Duna Program keretében.
Sztakics Éva szerint a pályázatnak a vezetője a magyarországi Máltai Szeretetszolgálat, és ennek a 11 hónapos programnak is több partnere van, többek között civil szervezetek, szociális szolgáltatók. A pályázat összértéke 2,3 millió euró, a Sepsiszentgyörgyre eső 124 ezer euró két százaléka az önrész, azaz 2494 euró. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.