Még lehet pályázni

Még lehet pályázni Kovászna megye

A korábbi éveknél nagyobb az érdeklődés a sepsiszentgyörgyi tanács által az egyetemi abszolvenseknek meghirdetett pályázatra. Az érdekelteknek még két hét áll rendelkezésükre, hogy leadják pályamunkáikat.

Zsigmond József, az ösztöndíj ötletgazdája azt mondja: a fiatalok látják a folytonosságot, és számolnak ezzel a lehetőséggel.
– Idén azok a diákok végeznek az alapképzéssel, akik akkor kezdték az egyetemet, amikor meghirdettük a programot. Volt idejük rákészülni, tudták, hogy lehet rá számítani – mondta el a sepsiszentgyörgyi fiatal tanácsos.
A 2014-ben indított program idei 100.000 lejes keretösszegéből 25 egyetemi végzősnek biztosít ösztöndíjat a sepsiszentgyörgyi tanács. A négy hónapra szóló juttatás havonta 300 lej az alapképzést, 500 lej a mesterit és 1.000 lej a doktori fokozatot elvégzőknek.
A 35 évnél fiatalabb pályázóknak sepsiszentgyörgyi lakhellyel kell rendelkezniük, egyetemi tanulmányaikat a világ akármelyik országában hivatalosan elismert intézményben kell végezniük. A legfontosabb feltétel, hogy a szakdolgozat témája Sepsiszentgyörggyel vagy Kovászna megyével  kapcsolatos legyen. A pályázatok leadási határideje január 31. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.