Felhívás!

A pedagógusok negyedét oltották be eddig koronavírus ellen a megyében

A pedagógusok negyedét oltották be eddig koronavírus ellen a megyében Kovászna megye

A tanügyi alkalmazottak mintegy 24 százalékát oltották be koronavírus ellen a megyében – derül ki a Kovászna megyei tanfelügyelőség adataiból.

Az intézmény csütörtöki jelentése szerint az oltáskampány kezdetétől március 12-ig eltelt periódusban 644 pedagógust, 73 kisegítő személyzethez tartozó alkalmazottat, illetve 120 nem didaktikai alkalmazottat immunizáltak.

Ami a koronavírusos eseteket illeti, a második félév február 8-i kezdete óta összesen 55 pedagógusnál mutatták ki a fertőzést, közülük 29-en jelenleg is betegek. A diákok körében 40 esetet jegyeztek, az aktív fertőzöttek száma 13. A keddi jelentéshez képest a pedagógusok esetében hattal, a diákok között öttel nőtt a fertőzöttek száma.

A teszteléssel kapcsolatban Kiss Imre főtanfelügyelő a We Radio-nak elmondta, 29 oktatási intézménynek összesen négyezer gyorstesztet osztottak ki.

“Kaptunk gyorsteszteket a közegészségügyi igazgatóságtól, amelyeket azoknak az iskoláknak osztottunk szét, ahol van orvosi személyzet, vagyis legalább egy asszisztensnő. Küldtünk az óvodáknak is, és minden olyan iskolának, ahol kérték. Használatuk esetén ki kell tölteni egy nyomtatványt, az eredményeket pedig 24 órán belül továbbítani kell a közegészségügyi igazgatóságnak, ahol nyilvántartásba veszik azokat” – magyarázta a főtanfelügyelő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások