Felhívás!

A pedagógusok munkáját is díjazzák

A pedagógusok munkáját is díjazzák Kovászna megye

Kovászna Megye Tanácsa idén először úgy döntött, anyagi elismerésben részesíti azokat a diákokat és felkészítő pedagógusaikat, akik kimagasló eredményeket értek el tantárgy- vagy sportversenyeken. Az első díjakat pénteken a megye legrégebbi iskolájának számító Nagy Mózes Gimnáziumban adták át.

Köszöntő beszédében Bejan András, a tanintézmény igazgatója rámutatott, nagy öröm számára, hogy az ünnepeltek magas számából kiderül, vannak még olyanok, akik még nem tartják „bűnnek” a tanulást. Az eseményen jelen levő Tamás Sándor megyetanácselnök bejelentése szerint Háromszéken több mint 600 diák és közel 300 felkészítő tanár kap pénzjutalmat a megyei önkormányzattól a diákolimpiák és sportvetélkedők megyei szakaszain elért kiváló teljesítményükért.

A háromszéki önkormányzat döntése mögött nem egyéb áll, mint az, hogy látják: az oktatás minősége az elmúlt harminc évben fokozatosan csökkent, ezt pedig úgy kívánják ellensúlyozni, hogy – a törvény adta lehetőséget kihasználva és a rendelkezésre álló anyagi források tükrében – tanulóbarát hangulatot teremtenek a megyében. Tamás Sándor kifejtette: az oktatásnak kulcsszerepe van az egyéni és közösségi fejlődés feltételeinek megteremtésében.

– Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt években számos olyan programot indított, amelynek célja javítani a gyerekek és fiatalok életminőségén, az oktatási és szabadidős lehetőségeken. Iskolák és óvodák korszerűsítését segítjük, ugyanakkor vidéki kultúrotthonokat újítottunk fel, berendezések vásárlását támogattuk, játszótereket építettünk falvakon. Szorgalmazzuk a délutáni oktatást, ismert és közkedvelt az előkészítő osztályok számára biztosított iskolatáska programunk, sok helyen támogattuk a népviselet beszerzését tánccsoportok számra. Hiszünk abban, hogy Székelyföldön a diákokba, tanulásba fektetett idő, pénz és energia sokszorosan megtérül, egész közösségünk javát szolgálja” – fogalmazott a tanácselnök.

Kiss Imre, megyei főtanfelügyelő felszólalásában kitért arra, hogy mindamellett, hogy a megye legrégibb tanintézményében történik a tanulók díjazása, azért is választották a Nagy Mózes Elméleti Líceumot, mert megyei szinten ez a második iskola, ahol a legtöbb díjazott tanul, az első a Székely Mikó Kollégium.

Összesen 32 kategóriában osztanak ki díjakat a megyében, a jutalomban részesülő diákok és pedagógusok névsorát a tanfelügyelőség honlapján lehet megtekinteni. Kovászna megyében 49 iskola 411 tanulója kap 479 díjat összesen 53.570 lej értékben, ugyanakkor 222 felkészítő tanárt jutalmaznak, az erre a célra szánt összeg 27.310 lej. A megyei iskolai sporteredmények alapján 25 sportágban 203 sportolónak vagy csapatnak összesen 238 díjat adnak 30.830 lej értékben, valamint 66 sporttanár 10.310 lej értékben kap pénzjutalmat. A tanintézmények díjazásának értéke összesen 122.020 lej.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.