Vesztébe rohanó ország

Ha áttekintjük az utóbbi évtizedek történéseit, elemezzük azok hátterét és megfogalmazzuk lehetséges következményeit, kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy Románia a vesztébe rohan. Az összeomlás elkerülésének esélye pedig az idő múlásával egyre kisebbé válik. Főleg, ha a valósággal történő szembesülés helyett, továbbra is befeketítik és üldözik az igazság kimondóit.

Európának e jobb sorsra érdemes szegletében, a diktatúra bukása után sem tudott gyökeret verni és szárba szökkenni a demokrácia, és ennek okai a hatalmukat sikeresen átmentő szekusok, valamint kommunisták ügyködéseiben keresendők. Ők azok ugyanis, akik Marosvásárhely magyarjaira uszították a Görgény-völgyi románokat; ők azok, akik azóta is gyűlöletet szítanak a két nemzet között. És ők azok, akik a húsosfazéknál való maradásuk érdekében, az újabb etnikai összecsapások kirobbantásától sem riadnak vissza.

Állításainkat az úzvölgyi magyar haditemető meggyalázása és erőszakos elfoglalása is ékesen bizonyítja. Hiszen egy város polgármestere fentről jövő biztatás és támogatás nélkül nem merészkedne nemzetközi bonyodalmat és belső feszültséget okozó tettekre vetemedni. De a provokátorok sem véletlenül kerültek oda, mint ahogy a sírkertet feldúló csőcselék sem. Ezek az aljas cselekedetek az irányítást immár 30 esztendeje megkaparintó politikai maffia ténykedésének egyenes következményei. Az értük való felelősség viszont a kormányt terheli, hiszen a végrehajtó hatalom gyakorlójaként kizárólagosan rendelkezik a nemkívánatos események megakadályozásának eszközeivel. Éppen ezért a történtek miatt azonnali hatállyal meneszteni kellett volna.

Sajnálatos módon azonban ez még mindig nem következett be, ráadásul az ellenzéki térfélen sem látható olyan politikai szervezet, amely szembe akarna vagy tudna szállni a sötét erőkkel. Márpedig egy olyan ország, amelynek választása a jövőt biztosító fejlődés helyett a nyomorba taszító korrupcióra esik, és ezzel milliókat kényszerít kivándorlásra, amely semmibe veszi a saját törvényeit, és hadat üzen önön állampolgárainak, amely butítja, félrevezeti, és egymás ellen uszítja a lakosságot, az hosszú távon nem életképes.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.