Felhívás!

A néptánctól a lovasbemutatóig

A néptánctól a lovasbemutatóig Kovászna megye

Gazdag programkínálattal várták az érdeklődőket a hétvégi falunapokra Sepsikőröspatakon. A hetedik alkalommal megszervezett rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a község magyarországi testvértelepülései is.

Bár szombaton a tervezett kezdési időpontban percre pontosan eleredt az eső is, ez nem tudta megzavarni az eseménysort. A programot a gárdonyi táncosok nyitották meg, de felléptek a helyi modern- és néptáncosok, a helyi fúvósok, koncertezett Tóth Renáta és zenekara, a Selfish Murphy és Kalapács József is, köszöntötték a 18 éveseket, és nem maradt el Recsenyédi Hunor lovasíjász-bemutatója sem.

– Kell ennyi szórakozás a közösségnek, még akkor is, ha ilyenkor faluhelyen – ahogy mondani szokták – dologidő van – nyilatkozta Kisgyörgy Sándor polgármester.

A sportcsarnokban reggeltől esti folyt a focibajnokság, és könyvet mutattak be az első világháború háromszéki eseményeiről. A testvértelepülések (Gárdony, Somogygeszti, Mezőtúr) küldöttsége szemlátomást otthonosan mozog a faluban, és ami ennél is fontosabb az egyszerű emberek tartják a határokon átnyúló kapcsolatokat. A rendezvény vasárnap késő este látványos tábortűzzel zárult.  Részletekre visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.