Felhívás!

A nagycsaládosoknak is jár

A nagycsaládosoknak is jár Kovászna megye

Sikeresnek könyveli el a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a pedagógusok támogatására elindított laptop-programot: több mit nyolcszáz tanár és óvónő vásárolhat modern számítástechnikai eszközt a helyi tanács segítségével.

Antal Árpád polgármester elmondta: összesen 703 tanár nyújtott be kérést az önkormányzat által meghirdetett programra, 29-et elutasítottak, 674 tanárt részesítenek támogatásban. 198 óvónő is jelentkezett, itt arányaiban jóval többet, 50-et utasítottak el, mert többen nyújtottak be kérést olyanok is, akik ugyan a speciális iskola alkalmazottai, de Kézdivásárhelyen vagy Baróton oktatnak. A sepsiszentgyörgyi tanács azonban csak olyan pedagógusokat támogathat, akik sepsiszentgyörgyi intézményben dolgoznak – mondta a polgármester.

A tanács dolgozik a nagycsaládosokról szóló határozat javításán, mert itt „ütközik” két döntés. Egyik leszögezi, hogy ugyanaz a személy nem részesülhet kétszer ugyanabban a támogatásban, a másik azt mondja, hogy a nagycsaládosok annyi laptopot kérhetnek, ahány iskolás gyerek van a családban. Ha ezeket összevetjük egy olyan nagycsaládban, ahol a szülő is pedagógus, akkor a határozat betűje szerint valaki nem kaphat laptopot, holott a határozat szelleme szerint mindegyiküket megilleti a támogatás – magyarázta Antal Árpád

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.