Felhívás!

Facebookról értesültek

Facebookról értesültek Kovászna megye

Az évek során csökkent a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Felügyelőségre befutó feljelentések, panaszok száma, ám ez nem feltétlenül tükrözi a „jelentgetési kedv” csökkenését – derült ki lapunk érdeklődésére, illetve azt is megtudtuk, hogy az illetékesek január első és november utolsó napja között 325 ellenőrzést ejtettek meg a megye területén, ezekből 243 nem volt betervezve.

Cândea Lucian-Florin, a megyei környezetvédelmi felügyelőség vezetője kifejtette, legtöbbször a hulladék szabálytalan helyen való leürítése, netán törvénytelen égetése, továbbá a környezetvédelmi engedélyek hiánya miatt bírságoltak idén is. Az említett periódusban 70 alkalommal éltek a fegyelmezés valamilyen formájával, pontosabban 18-szor figyelmeztettek, és 52 esetben pénzbeli bírságot szabtak ki nem kevesebb mint 920,8 ezer lej értékben. A bírságok mellett 8 egység működését felfüggesztették, és akadt olyan incidens is, amikor az ügyészséget kellett értesíteni.

– Fontos hangsúlyozni, hogy kirívó méretű környezetszennyezést nem jegyeztünk idén. Több alkalommal hivatalból indítunk kivizsgálást: sajnos az előírások ellenére sem étesítnek a balesetekről, ilyen példa volt a Barót környékén kiszakadt szennyvízvezeték is, amelyről egy közösségi oldalon értesültünk – panaszolta a szakember.

Cândea rámutatott, idén 38 alkalommal panaszok, jelzések következtében indult kivizsgálás. Igaz, 2012-ben ennek a számnak a többszörösét jegyezték, ám elmondása szerint a számadat főképpen azért csökkent, mert időközben sikerült tájékoztatni a polgármesteri hivatalokat, akik korábban a panaszosokat még akkor is felügyelőség felé irányították, ha az ő feladatuk lett volna megoldani az adott gondot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 7., 8:11
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Nézzék meg az esztenák környékét! Hogy lehet annyi szemetet hátrahagyni?! Kapja a kemény támogatásokat és mégis lehet! Az Apia sem ellenőriz?! Mire veszi fel a pénzt?!

 • User
  Dátum: 2020. december 7., 10:04
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Meg kell nézni a berecki gyors vasútvonala mentét is, egyre több a szemét Szentgyörgytől kezdve de nem ártana a patakmedreket is végignézni mert lassan víz helyett szemét fog folyni. Nem értem én ezt a mentalitást, ennyire hülye senki sem lehet, hogy ne tudja mennyire ártalmas a sok le nem bomló szemét.Haragszunk, ha büntetnek de a szép szóból vajon miért nem értünk?
  És még az a amit felháborítónak találok, a TEGA hozzaállását, ha valaki hajlandó lenne fizetni az összegyűlt fölös elvitelére.Falun lakok, szerettem volna a sok haszontalan holmit, ágat elvitetni.Előbb ajánlották égessem el az ágakat, amit nem merek mert közel vannak a szomszédok, aztán mondták ha a konténert megrakom FÉL ÓRA alatt akkor potom az összeg, kb 100 lej de ha nem akkor kb 500 lej!!! Mintha bankár lennék ! Fizetésem 1/3 a! Gondolom ez is közrejátszik, hogy az emberek a mezőre hordják a szemetet .