Felhívás!

A májusi eső nem árt

A májusi eső nem árt Kovászna megye

Tizenhét csapat mérte össze erejét a lassú tűzi hússütés művészetében hétvégén az oltszemi Mikó-kastély udvarán. Míg a világ minden tájáról összesereglett szakemberek kisebb darab Amerikát teremtettek a kastély elé a Transylvanian Barbeque Festivalon, a kertben három napig állt a – kezdetben legalábbis – (vízi)bál.

Eresszed csak bátran, ha elsüllyedsz, megtolunk – biztatott szombaton széles mosollyal a kapuban Antal Balázs – mutatván a kéttenyérnyi sárban, merre van üres parkolóhely. Persze, a HÁRIT ügyvezető elnöke a rendszeresen fesztiválokra járó fiatalokkal együtt tudja: ilyen helyre akkor is térdig érő gumicsizmában kell jönni, ha két hete egy csepp eső sem esett. Márpedig itt két napja esik. Nem kevés, sok.
– És akkor mi van, ha esik? Kaja van, pia van, nő van, zene lesz este, most akkor mi a gond egy kicsi esővel? – mutat rá egy fiatalember a megfelelő fontossági sorrendre.
Ezekből valóban nem volt hiány, sőt szombat délutántól az is kiderült, hogy nap is van az égen, mi több, a zenére sem kellett estig várni, hiszen két helyen is fiatalok üldögéltek egy-egy sátorlap alatt és vidáman nótáztak, bizonyítandó, hogy egy szál gitárral is lehet jól szórakozni, ha megfelelő a társaság.
– Nem úgy van az, hogy itt valaki megpróbálná Amerikát majmolni vagy szembehelyezni a barbeque-t a kürtőskaláccsal. Arról van szó, hogy ha turizmust akarunk, akkor olyan eseményt kell szervezni, ami vonzza az embereket, s lehetőleg nincs mindenhol – magyarázta Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke, miről szól a történet.

Még annyit: a versenyt a hollandiai IQ BBQ nyerte, a legjobban helyezett romániai csoport a szovátai Food’venture lett, ők októberben részt vehetnek a Tennessee-állambeli döntőn. A részletekre holnapi lapszámunkban visszatérünk. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások