Hirdetés
Hirdetés

Olimpia a sportcsarnokban

Olimpia a sportcsarnokban Kovászna megye

Jó munkát! – köszöntött dr. Kerekes László plébános, a Gábor Áron cserkészcsapat vezetője a sportcsarnokban, ahol szombaton ötödik alkalommal szervezték meg a felsőháromszéki cserkészek találkozóját. A rendezvényen nyolc cserkészcsapat 250 tagja vett részt.

 

Arra biztatnak minden felsőháromszéki csapatot, hogy szervezzenek egy-egy eseményt, amire a más településeken levőket is meghívják. „Így Torján Erzsébet-bál, Kézdiszentléleken a húsvéti bál, míg Kézdialmáson a farsangi bál volt, Gelence a szüreti bált készíti elő, ebben az évben pedig Kovászna is mellénk szegődött, mi pedig az idei rendezvényünket Olimpiának hívjuk, egyrészt azért, mert az időjárás miatt a sportcsarnokban szervezzük, másrészt pedig a jellege végett” – tudtuk meg a gyerekek Laci atyájától.
Kincskeresést tartottak a város területén, ugyanakkor nem teljesen sport-, hanem inkább stafétajellegű játékokkal próbálják a gyerekeket összehozni. „A célja ennek a cserkésznapnak az, hogy egymást megerősítsük a cserkészéletben, és találkozzunk” – foglalta össze a rendezvény lényegét a plébános.
A rendezvény 9 órakor szentmisével kezdődött, a sportcsarnokban zászlófelvonással rajtolt a nap, majd a csoportokba osztott gyerekek különböző érdekes, közösségformáló játékokban vettek részt. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük