Felhívás!

A magyar „nacionalizmus” ellen

A magyar „nacionalizmus” ellen Kovászna megye

Állást foglalt a magyar „szélsőséges-nacionalista” attitűddel szemben, ellene szegült az „autonomista és románellenes túlkapásoknak”, szembe fordult azokkal, akik nem tartják be az alkotmányt, és nem tisztelik a román jelképeket – nyilatkozta Gheorghe Baciu.

A néhány száz szavazattal a Népi Mozgalom Párt (PMP) színeiben szenátori tisztséghez jutott volt bodzafordulói polgármester közleményben juttatta el a sajtóhoz utolsó negyedévi tevékenységi jelentését. A szenátor kiemeli: felszólalásaival visszaverte azok szándékát, akik egy etnikai alapú enklávét akarnak létrehozni az ország közepén, és akik igaztalan, gyakran sértő eszméket terjesztenek a román történelemről, ugyanakkor „leleplezte” az RMDSZ és a jelenlegi hatalom között létező „titkos megállapodásokat”.

Ugyancsak a jelenlegi hatalom „politikai érdekével” magyarázza azt, hogy elutasították a büntetőtörvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatát, amely bűntettnek tekintené a nemzeti szimbólumok meggyalázását. Továbbá elutasították azt a törvénytervezetét is, hogy a Hargita és Kovászna megyei románokat, akik „számbeli kisebbségben” élnek, hivatalból megillesse egy-egy képviselő hely, ám idén év elején ismét benyújtja a javaslatot.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások