Felhívás!

A magyar „nacionalizmus” ellen

A magyar „nacionalizmus” ellen Kovászna megye

Állást foglalt a magyar „szélsőséges-nacionalista” attitűddel szemben, ellene szegült az „autonomista és románellenes túlkapásoknak”, és szembefordult azokkal, akik nem tisztelik a román jelképeket – foglalta össze nemrég négyéves mandátumának kiemelkedő eredményeit Gheorghe Baciu, aki listavezetőként újabb szenátori mandátumért indul.

A 2016-ban néhány száz szavazattal a Népi Mozgalom Párt (PMP) színeiben szenátori tisztséghez jutott volt bodzafordulói polgármester hangsúlyozza: felszólalásaival visszaverte azok álláspontját, akik egy „etnikai alapú enklávét” akarnak létrehozni az ország közepén, és akik igaztalan, gyakran sértő eszméket terjesztenek a román történelemről, ugyanakkor „leleplezte” az RMDSZ és a hatalom között létező „titkos megállapodásokat”. Kudarcait sem rejti véka alá: elutasították a büntetőtörvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatát, amely bűntettnek tekintené a nemzeti szimbólumok meggyalázását.

A szenátor beszámol arról, hogy elutasították azt a törvénytervezetét is, hogy a Hargita és Kovászna megyei románokat, akik „számbeli kisebbségben” élnek, hivatalból megillesse egy-egy képviselő hely. Talán ez is egy szempont lehet, amikor eldöntjük, hogy vasárnap elmegyünk-e szavazni vagy sem… 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások