Hirdetés
Hirdetés

A legjobb, ha nem találkozunk a járvánnyal

Akkor kerültünk ki jól a járvánnyal folytatott küzdelemből, ha nem tapasztaltuk meg közelebbről, milyen hatásai vannak – jelentette ki Sepsiszentgyörgy polgármestere. Antal Árpád tegnapi online sajtóértekezletén türelemre intette a megyeszékhely lakóit.

Hirdetés
Hirdetés

A polgármester azt mondja: akkor mondhatjuk el, hogy jól jöttünk ki a járvány elleni harcból, ha családunkból, barátaink, ismerőseink köréből senki sem betegedett meg vagy hunyt el.

– Egyre többen vannak, akik türelmetlenek, és Facebook-bejegyzéseikben egyszerűen kétségbe vonják a korlátozó intézkedések jogosságát. Ne dőljünk be ezeknek, mert a járványnak nincs vége. Sőt! Hozzáértők szerint két-három hét múlva tetőzik. Legyünk türelemmel, továbbra is üljünk otthon, vigyázzunk magunkra és egymásra – mondta a polgármester.

Antal Árpád hozzátette: az önkormányzat a maga eszközeivel megpróbál hozzájárulni a járvány elleni küzdelemhez. Minden lépcsőházat elláttak kézfertőtlenítővel, amit egyesek kitettek, mások a kilincsek és egyéb, kézzel érinthető felületek megtisztítására használtak fel. Következik a lépcsőházak teljes fertőtlenítése. Az önkormányzat azzal számol, hogy egy szakcég öt nap alatt képes végigjárni a mintegy ezer lépcsőházat. A programról és az időpontokról még külön értesítik a lakókat.

Hozzátette: a piac továbbra is nyitva marad, ha igény van rá, a helyi termelők vásárával is bővül. Kérdésre válaszolva elmondta: mindaddig nem tervezik a maszkviselés kötelezővé tételét, amíg nem tudnak maszkokat biztosítani a lakosságnak. Hogy erre mikor kerül sor, arról közelebbit nem akart mondani, mert minden közbeszerzés és beszállítás „még a korábbinál is sokkal bizonytalanabbá vált”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük