Felhívás!

Lehet pályázni számítógépre

Lehet pályázni számítógépre Kovászna megye

Április 17-ig még le lehet tenni az iskolák titkárságán az igényléseket a 200 eurós számítógép-vásárlási támogatásra. Ezt azok a legfeljebb 26 éves tanulók, egyetemisták igényelhetik, ahol a családban az egy főre eső bruttó jövedelem nem haladja meg a 250 lejt.

Az összjövedelembe nem számítandó be a gyermekpénz, a fogyatékosságért járó támogatás, a tanulmányi és szociális ösztöndíj. A támogatást elnyerő személyek névsorát május 25-én saját honlapján közli a tanügyminisztérium.

Eközben a Közép-Európai Kezdeményezés (CEI) is 600 ezer eurós keretösszeget pályáztatott meg a 17 közép-, kelet- és délkelet-európai tagállammal az egészségügy és távgyógyászat, oktatás és távoktatás, illetve mikro-kis- és középvállalkozások támogatására. Projektenként 40 ezer euró a maximális támogatási összeg.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség az április 9-i határidőig maga is benyújtott egy pályázatot 100 tablet, azok működtetéséhez szükséges internetbérlet, illetve 10 laptop vásárlására. Előbbieket 7-8-os diákoknak, utóbbiakat a hátrányos helyzetű iskolákban tanító tanároknak osztanák ki, de mint Kiss Imre főtanfelügyelő lapunknak elmondta, gyakorlatilag elenyésző az esély, hogy ebből valami konkretizálódjon, hiszen a kiírásban sincsenek megjelölve a lebonyolítási határidők. Továbbá ahhoz, hogy ez előrevigye az online oktatást, az kellene, hogy jusson a megyében levő minden hátrányos helyzetű diáknak táblagép, ami 3-4000 darabot jelentene, és nyilván meg kellene előznie egy felmérésnek is. Ezen túlmenően viszont nem is lenne méltányos megoldás, hogy egyesek ingyen kapnak ilyen eszközt, mások pedig pénzt költenek rá. Jól kiépített rendszer kellene, teljes körű állami támogatással – vélekedett Kiss Imre. Erre azonban még várnunk kell…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások