Felhívás!

A közvilágításra orrolnak

Még 2017 januárjában írtunk arról, hogy napokig nem volt közvilágítás a megyeszékhelyi Templom és Kőrösi Csoma Sándor utcákban: akkor megoldást ígért a városvezetés, a napokban újabb panaszáradat érkezett ez ügyben szerkesztőségünkbe.

Lapunk hasábjain már több ízben szerepelt a sepsiszentgyörgyi Templom és Kőrösi Csoma Sándor utca, ám sajnos, hol lakásbetörésekről, hol rongálásokról (amikor több autó gumiját szúrták ki az éjszaka leple alatt) kellett hírt adnunk, illetve több alkalommal is panaszkodtak az utcalakók, hogy napokig sötétbe borultak az említett utcák.
„Hétfő óta, két napja sötétben botorkálunk az utcán. Nem az első eset. Nem értem, miért nem lehetett ennyi év alatt kiküszöbölni ezt a jelenséget. A város más utcáiban is így van? Pár hónapot megy a közvilágítás, aztán napokig nem? Vagy csak rajtunk spórolnak? A Kőrősiben éjszaka már egyetlenegy autó sem parkol, a gumiszurkálások óta, most meg a vaksötét növeli a huligánok bátorságát. Gyermekem irtózik hazajönni félhomályban, a délutáni foglalkozásokról. Szép helyen lakunk. Maholnap az ablakainkat dobják be a sötétség leple alatt” – fogalmazták meg páran.

Két éve Bíró László városgazda lapunk érdeklődésére kifejtette, hogy a Templom és a Csíki utca sarkán maradt egy régi oszlop, amelyen nagyon zsúfoltak, elavultak a kábelek, ez okozza a gondot.

Tegnap a városvezetést tárcsáztuk, és kiderült, hogy feléjük senki nem jelezte a gondot.

– Nem értesültünk erről a mostani meghibásodásról. Ilyen és hasonló esetekben lehet hívni a polgármesteri hivatalt, a 0267.316.957-es telefonszámon kell kérni a közvilágítással foglalkozó irodát. Ismétlődő hibáról van szó, megkeressük a megoldást – nyugtatta meg a lakókat Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.