Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A gyerekek is rajzoltak

A gyerekek is rajzoltak Kovászna megye

Március 22-e a víz világnapja, ebből az alkalomból nyílt fotó- és rajzkiállítás Sepsiszentgyörgy főterén, a Kovászna Megyei Vízügyi Hivatal szervezésében.

A kiállítás a Tamási Áron Színház előtti téren tekinthető meg, a fényképeket és rajzokat Szent György Napokig láthatja a közönség. A csütörtöki megnyitón a hivatal munkatársai mellett jelen voltak az alkotásokat beküldő fotósok, valamint iskolások is.

Hirdetés
Hirdetés

Ioan Ilaș, a Kovászna Megyei Vízügyi Hivatal igazgatója elmondta: hetedik éve szerveznek fotókiállítást a víz világnapjára, és évről évre többen jelentkeznek alkotásaikkal. Tavalytól a gyerme­kek számára is meghirdették a lehetőséget, mivel bennük van a jövő, a környezet megvédésének szempontjából is. Az idei pályázat jelmondata: Vizet mindenkinek!, ez érzékelteti, milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden egyes ember számára elérhető legyen a víz.

A pályázatra 25 fotós jelentkezett 150 fényképpel, melyből 35-öt állítottak ki a főtéri pannókra. A Nicolae Colan-iskola Waldorf-osztályainak kisdiákjai 108 rajzot küldtek be, ezek közül 24-et választottak ki a szabadtéri tárlatra. Az igazgató elmondta: a fényképeket és rajzokat nem díjazták, a gyermekek munkáját azonban diplomával és édességgel ismerték el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük