Felhívás!

A koronavírus a sertéspestis diagnosztizálására használt eszközökkel is kimutatható

A koronavírus a sertéspestis diagnosztizálására használt eszközökkel is kimutatható Kovászna megye

A koronavírus a sertéspestis diagnosztizálására használt Real Time PCR eszközzel is kimutatható – nyilatkozta szerdán Dr. Sikó-Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) vezetője.

Véleménye szerint a műszer tökéletesen alkalmas a koronavírus jelenlétének kimutatására.

A szakember azt állítja: bár az általa vezetett intézménynek még nincs ilyen felszerelése (pályázott, de még nem kapta meg), az ezzel rendelkező megyékben hatékonyan lehetne használni ezt a típusú, mintegy hetvenezer eurót érő molekuláris biológiai eszközt a járvány terjedésének korlátozására.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 19., 13:41
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Na most már végre megállítsák a coronavírus terjedését, hála Sikó dokinak. Köszönjük szépen ezt az értékes információt. Kellene szólni Trumpnak is hogy ne idegeskedjen a vírus miatt vegye fel a kapcsolatot Sikó dokival ő majd intézi tovább.

 • User
  Dátum: 2020. március 19., 18:38
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Nyomasztó időszak mindenki életében!Ezert nem árt, ha az ember viccelődik is! Gondom viccnek szánták a cikket! Jót szórakoztam! Várjuk a következő sikó dokis viccet! Reméljük lesz mèg folytatàs!😁

 • User
  Dátum: 2020. március 19., 23:24
  ÉRTÉKELÉS: -12

  Az előttem okoskodó , hozza szoloknak azt üzenem ,nem kell alábecsülni egy ,,hazánkfia” kepésséget tudását! lehet ,pontosan Dr. Sikó-Barabási Sándor-maglátásai,javaslatai fognak megmenteni ,sok szaros eletet!

 • User
  Dátum: 2020. március 20., 9:50
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Négy nappal ezelőtt a román sajtóban lehetett már olvasni erről a hírről!Egyáltalán nem újdonság! “ Autoritatea Sanitar – Veterinară (ANSVSA) va pune la dispoziția Ministerului Sănătății cele 23 de aparate de testare Real Time PCR care pot fi folosite pentru depistarea coronavirusului, în urma unui protocol semnat în urmă cu două săptămâni, a declarat pentru G4Media.ro președintele autorității, Robert Chioveanu.” Tehát nem most találták fel a spanyolviaszt…….!

 • User
  Dátum: 2020. március 20., 13:07
  ÉRTÉKELÉS: -12

  Nem értem az embereket.
  A facebookon minden debilséget megosztanak, mindenféle ellenőrizetlen forrásból és amikor a megye egyik legilletékesebb személye (http://covasna.dsvsa.ro/despre-dsvsa/echipa-dsvsa/) valami hasznos információt közöl akkor ezt a hírt lehurrogják, viccelődnek, csúfot űznek belőle.
  Tessék minden információ után érdeklődni, megnézni honnan származik (több forrásból).
  Ezek után tessék kommentálni és információkat megosztani.
  Az emberi butaság, hülyeség veszélyesebb mint a vírus és talán több embert érint mint ezek a súlyos betegségek.
  A hírről ha többet akarsz megtudni akkor például itt kapsz bővebb információt :
  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/lab/index.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Flab%2Frt-pcr-detection-instructions.html
  ( CDCamerikai járványvédelmi központ )

  • User
   Dátum: 2020. március 20., 18:40
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Megye legilletékesebb személye?!😂 Gondolom mások is vicces kedvben vannak!
   Itt nem az információval van a probléma, hanem azzal a személlyel aki átadja az információt! Az információ teljesen hiteles!!!
   Egyébről…., egyebekeől inkább nem nyilatkozom…..!

 • User
  Dátum: 2020. március 20., 14:29
  ÉRTÉKELÉS: -13

  Felvilagositas! Sikonak munkahelyi kotelessege az ujsagirok kerdeseire valaszolni! O sem elvezi, hogy vasarnap delben az ebednel cseng a telefonja es hivja az ujsagiro, kotelessege valaszolni! Nem szereplesi vagybol teszi hanem KOTELESSEGBOL!!

  • User
   Dátum: 2020. március 20., 20:06
   ÉRTÉKELÉS: 11

   De itt nem az újságírók kérdéseire a válaszolásról van szó itt egy műszertől ami még nincs az intézmény birtokaba.vagy nem elég világos nem kell az ebedet belekavarni….

  • User
   Dátum: 2020. március 21., 8:00
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Nagyon elszomorodtam, hogy a dokit meg vasarnap delben az ebednel is zaklatjak!Az ujsagirok ne legyenek annyira ramenosok vagy inkabb adjanak egy kis szunetet ennek a sz.. embernek! Szoval a szakembernek! Esetleg kerdezzenek mas illetekesebb szemelyeket! Peldaul hogyan nyilatkozik a Szanepid vezetosege ebben az ugyben, a korhaz igazgatoja, a fertozo osztaly fonoke, stb…? Nyilatkozatuk sokkal erdekesebb , fontosabb es hitelesebb is az olvaso szamara! Gondolom nem hajta oket a szereplesi vágy de azert , ha megkerdezik oket biztos szivesen nyilatkoznanak!