Felhívás!

Spontán tiltakozás okozta tűzben vesztette életét három fogvatartott a szatmárnémeti börtönben

Spontán tiltakozás okozta tűzben vesztette életét három fogvatartott a szatmárnémeti börtönben Románia

Három fogvatartott meghalt és kettő súlyosan megsérült a szatmárnémeti börtönben kiütött tűzben.

Az Országos Börtönigazgatóság (ANP) tájékoztatása szerint a tüzet egyik börtönhelyiség szándékos felgyújtása okozta.

Az ANP közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amely szerint tíz, ugyanazon helyiségben lakó fogvatartott spontán tiltakozásba kezdett és szándékosan tüzet okozott. Noha a tűzoltók és mentősök azonnal a helyszínre siettek, három fogvatartott életét vesztette, kettő pedig súlyosan megsérült. A szobában lévő másik öt rab semmilyen sérülést nem szenvedett.

A füstmérgezés veszélye miatt a börtön teljes érintett részlegét kiürítették. A közlemény szerint a többi fogvatartott nem igényelt orvosi ellátást, fizikai és lelki állapotuk megfelelő, és a börtönőrök közül sem sérült meg senki.

Az ügyben kivizsgálás indult.

FRISSÍTÉS: Súlyos állapotban vannak a sérültek

Súlyos állapotban, az intenzív terápiás osztályon fekszik a szatmárnémeti börtöntűz két sérültje.

Mindkét fogvatartott 22 éves. Arcukon égési sebeket szenvedtek, és mivel forró levegőt lélegeztek be, a felső légútjaik is megsérültek – közölte az Agerpres hírügynökséggel a szatmárnémeti sürgősségi kórház szóvivője, Constantin Demian.

FRISSÍTÉS 2: Füstmérgezésben halt meg a három fogvatartott

A füst miatti fulladás okozta annak a három fogvatartottnak a halálát, akik a szatmárnémeti börtönben szerda este kiütött tűzben vesztették életüket – derül ki a halottkémi vizsgálati jelentésből.

A Szatmár megyei ügyészség csütörtöki közleménye értelmében a tüzet három fogvatartott okozta, akik ágyakkal és matracokkal eltorlaszolták a cellának az ajtaját, amelyet további hét társukkal osztottak meg, majd felgyújtották a matracokat.

Az ügyben minősített emberölés miatt zajlik nyomozás.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.