Felhívás!

A keresztény Európáért!

Európa ma sok tekintetben keresi a helyét. Európa már nem biztos céljaiban, értékrendjében, ahogy nem hisz saját és az emberek erejében sem. Holott egyértelmű az út, Robert Schumann, az Európai Unió alapító atyja a második világháború után már megfogalmazta: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

Válaszút előtt van Európa: május 26-án eldől, milyen értékekre kívánja jövőjét építeni a következő évtizedekben. Nekünk, erdélyi magyaroknak egyértelmű a válasz: hiszen már ezer éve döntött a magyarság, hogy a keresztény Európa része lesz. Évszázadokon át a nyugati kultúra keleti bástyái voltunk, közösségünket a keresztény értékek vezérelték, tartották meg.

Ezért mi azt kérjük az uniótól, hogy térjen vissza az alapító atyák által képviselt értékekhez, hogy legyen az Európai Unió a nemzeti közösségek és régiók uniója, ahol többség és kisebbség biztonságban érzi magát, szülőföldjén gyarapodhat. Azt akarjuk, tartsák tiszteletben és védjék meg az őshonos nemzeti kisebbségek jogait, hiszen értékalkotó közösségként több mint ezer éve építjük a keresztény Európát.

Arra szólítunk mindenkit, ne feledjük el: minden keresztény ember felelős a keresztény Európáért! Nekünk, itthon Erdélyben, az erős Kárpát-medencei magyar képviseletet kell támogatnunk. Ez nem pártokról, ideológiákról, szimpátiákról szól, hanem nemzetünkről és kereszténységünkről. 

Arra kérünk minden magyar embert, vasárnap voksoljon az RMDSZ jelöltjeire!

Balogh Zoltán, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye esperese, Berszán István, az Erdővidéki Református Egyházmegye esperese; Hajdú János római-katolikus plébános, sepsi-barcasági főesperes, Incze Zsolt-György, a Sepsi Református Egyházmegye esperese;Török István, a Háromszék-Felsőfehéri Unitárius Egyházkör esperese; Varga Béla  római-katolikus plébános, kézdi-orbai főesperes; Zelenák József evangélikus lelkész, a brassói egyházmegye esperese

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.