Felhívás!

A kapun kívül vannak gondok

A kapun kívül vannak gondok Kovászna megye

Bár előre tudni, hogy veszteséges lesz az idei strandszezon, a sepsiszentgyörgyi strand működtetői fenntartják a létesítményt, ahová egyszerre ötszáz személyt engednek be. A kapunál továbbra is akadnak gondok a beléptetéskor, annak ellenére, hogy online is lehet jegyet váltani.

A szabályok betartásával működik a sepsiszentgyörgyi strand, amelynek területén nem jeleztek gondot az elmúlt hetekben, a vendégek betartják a távolságot, csak a kihelyezett nyugágyakon fekszenek, illetve a medencébe is a kijelölt helyen mennek be. A gond továbbra is a kapunál adódik, ahol már nyitás előtt óriási sor alakul ki, annak ellenére, hogy e-jegyet is lehet váltani. Az online vásárolt jeggyel rendelkezőknek külön kijelölt sort tartanak fenn, de ezt többen nem veszik figyelembe, így a bejáratnál tömeg alakul ki nap mint nap.
Bodor Loránd, a strandot működtető Sepsi Rekreatív igazgatója elmondta: az online jegyeladás működik, de egyelőre a vártnál kevesebben váltanak így belépőt. Naponta mintegy 50–100 jegyet értékesítenek így, akik az interneten vásárolják a belépőt e-mailben kapnak egy visszaigazoló kódot, és ezzel jelentkezhetnek a bejáratnál. Ezeknek a személyeknek külön, a földön kijelölt sort tartanak fenn, de ezt nem mindig sikerül betartani, többen zúgolódnak, nem értik miért mehetnek be egyesek gyorsabban, mint mások.

Az igazgató elmondta: a szabályokat betartják, kihelyezték a kapunál a távolságot kijelölő táblákat, figyelmeztetik a tömeget a szabályokra, lázat mérnek, és úgy engedik be a vendégeket, de ennél többet nem tehetnek. A strand területén felügyelik a rendet, de a kapun kívül nincs hatáskörük intézkedni. Mint mondta, az embereknek kell megérteni, hogy figyeljenek és vigyázzanak egymásra, illetve, aki előre megvásárolta a jegyet, az könnyebben, gyorsabban bejuthat a strandra.

A működtetők arra is gondoltak, hogy elektronikus táblát helyeznek ki, amelyen feltüntetik, hány szabad hely maradt még az élményfürdőben, megkönnyítve ezáltal a sorban állást.

Incidenst egyébként nem tapasztaltak a strandon, a büfé előtti sorban betartják a vendégek a távolságot, akárcsak a medencéknél. Utóbbiaknál tilos a vízbe ugrani, kötelező a lábmosó használata, amennyiben ezeket valaki elmulasztja, a strand munkatársai kitessékelhetik a létesítményből az illetőt.

Jelenleg egyszerre ötszáz személy tartózkodhat a strandon, a vendégeket két ciklusban engedik be, minden délben egy órát zárva tartanak, amikor fertőtlenítik a különböző használati tárgyakat, zuhanyzókat, öltözőket. Bodor Loránd hozzátette: idén veszteséges lesz a strand, hiszen korábban csúcsszezonban akár 2000–2500 személy is tartózkodott a strandon egyszerre, ami idén lehetetlen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások