A hétvégén csengetnek a jövőnek

A hétvégén csengetnek a jövőnek Kovászna megye

Kinek hamarabb, kinek lassabban, de eltelt a tanév, a végzősök a közeli hétvégéken kiteszik a pontot iskolás éveikre. Baróton már a múlt hétvégén elballagtak a város egyetlen középiskolájában.

Szentgyörgyön május 25-én, szombaton 9-kor kezdődik a Székely Mikó Kollégiumban az ünnepség, 10-től a Berde Áron és Puskás Tivadar Szakközépiskolákban, a Mihai Viteazul Kollégiumban lesz ballagás.

Jövő péntekre, május 31-én 10 órára időzítette a licisták életének nagy eseményét a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Brîncuși Szakközépiskola.

Június 1-jén 9-kor kezdődik a ballagás a Mikes Kelemen líceumban, a szentgyörgyi Református Kollégium diákjainak hagyományosan a központi református templomban lesz a búcsúztató ünnepségük.

 

Ballagás Kézdivásárhelyen

Május 24-én, pénteken három középiskola végzősei ballagnak: 10 órától a Gábor Áron Szakképző Líceum két nappali, egy esti, egy posztlíceumi és két szakiskolai osztályának 134 diákja, 11 órától a református templomban a Református Kollégium természettudományok-, illetve református vallás-osztályainak 62 véndiákja, továbbá a Bod Péter Tanítóképzőben a filológia (31) és a tanítóképző (22) osztályainak 53 végzőse. Május május 31-én, pénteken 10 órakor a Nagy Mózes Elméleti Líceum négy osztályának 103 tanulója búcsúzik az alma matertől, 11 órakor pedig az Apor Péter Szaklíceum három nappali- és egy esti líceumi osztály 65, továbbá két szakiskolai osztály 58 diákjának szól az utolsó csengő.

 

Ballagás a Kőrösiben

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban május 25-én, szombaton 10 órától ballagnak a 12. osztályosok. A tanintézményben 4 osztály (természettudomány-román, természettudomány-magyar némettel, humán magyar intenzív angollal, turisztikai technikus) 80 végzősét búcsúztatják.

 

Mennek a nyolcadikosok is

Kovászna megyében idén összesen 1927 nyolcadikos végez 113 osztályban, közülük 1066 városon, a többi falun. Szentgyörgyön a Székely Mikó Kollégiumban 85, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban 73, a Plugor Sándor Művészeti Líceumban 60, a Református Kollégiumban 29, a Mikes Kelemen Líceumban 77, az Ady Endre Általános Iskolában 46, a Gödri Ferencben 28, a Néri Szent Fülöpben 10, a Nicolae Colan iskolában 40, A Váradi Józsefben 111, a speciális iskolában 28 nyolcadikosnak csengetnek ki.

Kézdin a nyolcadikos ballagók sorát a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai nyitják: június 6-án, csütörtökön 9 órától a céhes városbeli tanintézmény három osztályának 70 diákja búcsúzik az iskolától. Június 7-én, 9 órakor a Molnár Józsiás Általános Iskola két osztályának 39, és a Turóczi Mózes-iskola 24 magyar és 11 román anyanyelvű nyolcadikosa, majd 10 órától a Nagy Mózes Elméleti Líceum két osztályának 57 nyolcadikos végzőse ballag.

Kovásznán a 8. osztályosokat június 7-én, pénteken 12 csengetik ki.

 

Ökumenikus ballagás

A  sepsiszéki végzős diákok – Sepsiszentgyörgy 6 középiskolájának magyar végzősei és tanárai, összesen körülbelül 600 személy – ökumenikus ballagási istentiszteletét május  24-én 10 órától tartják a belvárosi  református templomban. Házigazda: Papp Attila lelkész.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.