Hirdetés
Hirdetés

A házigazda megsérült

A házigazda megsérült Kovászna megye

Pénteken délután háromnegyed hét körül rétyi tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleménye szerint a sepsiszentgyörgyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltóknak két óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat, de így is jelentős kár keletkezett.

A tűz egy lakóház hatvan négyzetméternyi felületét érintette, elégett, megszenesedett, megfüstölődött a falak, a mennyezet és tetőzet egy része, továbbá több lakberendezés, háztartási eszköz stb. A szakértők helyszíni vizsgálatainak alapján a tüzet a kályhából gyúlékony anyagra pattanó szikra vagy parázs okozhatta. A lángok erősödése és terjedése közben égési sebeket szenvedett egy 53 éves férfi, a házigazda, akit a SMURD rohammentő szolgálat kórházba szállított.

A tűzoltóság a szomorú eset kapcsán ismételten felhívja a lakosság figyelmét a legelemibb tűzvédelmi szabályokra. A hagyományos kályhák használatának esetén legyen jó szigetelése a kéménynek, a füstelvezető csőrendszernek, a kályha közelében ne tároljanak gyúlékony anyagokat, a kályhaajtókra is figyeljenek. 

Fotó: Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük