Felhívás!

A házi kedvencekről is gondoskodni kell

A házi kedvencekről is gondoskodni kell Kovászna megye

Több téma is felmerül a koronavírus megfékezésére hozott intézkedések miatt, ami a háziállatokat illeti – mondta Gábor Imola állatorvos. Fontos a felkészülés és az elővigyázatosság a házi kedvencek esetében is, hiszen azok, amelyeket tömbházlakásban tartanak, a következő időszakban hosszabb időre lesznek bezárva.

Vannak olyan idős személyek is, akik nem mehetnek ki kedvenceikkel, nem vásárolhatnak számukra tápot, ezért aggódnak a jövő miatt. Felmerül az a kérdés is, hogy mi lesz azoknak a személyeknek a háziállataival, akik esetleg megbetegednek.

Gábor Imola segíteni szeretne azokon az idős kutyás, esetlegesen cicás gazdikon, akik a kijárási tilalom miatt nem tudják kivinni házi kedvencüket, vagy nem tudnak elmenni élelemért. Az állatorvos elmesélte, sajnálatos módon járt olyan személy a rendelőben, aki a kutyája elaltatását kérte, mert bár az eb udvaron van egy szomszédos faluban, a gazdi a városban lakik tömbházban, és a tilalom miatt nem tudja majd etetni, itatni. Nyilván nem történt meg az eutanázia, de nagyon fontos lenne a segítségnyújtás ezekben az esetekben – magyarázta az orvos.

Az állatorvos ötleteket, javaslatokat, megoldásokat vár a kialakult helyzetre, mint mondta, arra kéri ismerőseit, vásároljanak azoknak a szomszédjaiknak, akiknek házi kedvencük van, de nem mehetnek ki idős koruk miatt az utcára.

Arra a kérdésre, hogy mi történjen a karanténba helyezett személyek állataival, az állatorvos azt mondta, be lehet fogadni őket, de előtte ajánlott alaposan megfürdetni az állatot, és minél kevesebbet érintkezni vele. Az állatorvosi rendelő egyelőre csökkentett nyitvatartással hétköznap 9-től délután 5-ig működik, de telefonos bejelentkezés szükséges. Hétvégén zárva vannak, csak sürgősségi eseteket vállalnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások