Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A FerBit Háromszéken

A FerBit Háromszéken Kovászna megye

Tizenötödik alkalommal tartják meg idén a FerBit nevű biciklitúrát, az erdélyi ferences rend vallás-sportötvözetű megmozdulását. Az idei rendezvényre benevező hetven bringás tegnap Kézdivásárhelyen is tiszteletét tette, úti céljuk Csíksomlyó volt.

Hirdetés
Hirdetés

Főcze I. Bonaventura OFM dévai plébános az ötletgazdája az immár 2008 óta zajló biciklitúrának, amelynek a célja minden évben egyszerű: vagy Mária-kegyhelyről indulnak, vagy Mária-kegyhelyig bringáznak. „2008-tól szervezem, s míg az első évben nyolcan jöttek, azóta 70–100 fő közötti a részvétel! Az a célunk, hogy a teremtett világ értékére, szépségére, fontosságára jobban odafigyeljünk” – mondta érdeklődésünkre a szervező.

Idén Csíkszentsimonból indultak, a legtöbb résztvevő Hargita és Kovászna megyei, de vannak biciklisek Kolozsvár és Nagyvárad környékéről, továbbá Magyarországról és Szlovákiából is. Csíksomlyó a végállomás, oda bringásokat, motorosokat, lovon érkező hívőket egyaránt várnak, július 30-án egy szép ünnepség lesz. Este Csíkszentsimonban a Csík zenekar és Molnár Levente világhírű operaénekes fellépése teszi fel a pontot a 15. biciklis zarándokút végére.

Kézdivásárhelyen dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester és munkatársa, Gyergyai Bettina szeretet­ebéddel fogadta a zarándokokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük