Felhívás!

A Diakónia kitart a szolgálatban

Múlt héten a sepsiszentgyörgyi Diakónia Alapítvány Gyermekjóléti és családsegítő szolgálatának munkatársai öt településen (Sepsiszentgyörgy, Árkos, Kovászna, Kézdiszentkereszt, Oroszfalu) összesen 117 családnak juttattak élelmiszerekből, tisztálkodási szerből és öt maszkból álló segélycsomagot.

Ezt jórészt a Svájci Protestáns Egyházak Szövetségének (HEKS) köszönhetően tehették meg, csak a maszkokat varrták a Diakónia munkatársai, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben, melyet Makkai Péter, az alapítvány szentgyörgyi szervezetének igazgatója írt alá.

„Azoknak a gyerekeknek a családjaihoz juttatjuk el a csomagokat, akik a Diakónia, a HEKS, Kovászna Megye Tanácsa és a helyi tanácsok által támogatott délutáni oktatásban részt vettek, de közülük is csak a legszorultabb helyzetben levőknek: azoknak, amelyekben a szülők elvesztették munkájukat (akár a napszámos munkát is, és nem volt tartalékuk), vagy ahol a nagy létszámú családokban olyan alacsony az egy személyre eső jövedelem, hogy a betevő falat sem kerül ki mindenkinek. Korábban a gyerekek napi szinten meleg ebédet kaptak az iskolában, sokuknak ez volt az egyetlen tápláló étel a nap folyamán.

A Diakónia felméréseiből kiderült, hogy a 315 támogatott gyermekből 60 gyereket nehézkesen érnek el a tanítók, illetve hogy a technikai feltételek megléte még nem jelenti azt, hogy a gyerekek aktívan tanulnak. Azoknak, akik az iskolák bezárása előtt hátrányos helyzetben voltak, most megsokszorozódott a hátrányuk. Ezeknek a gyerekeknek támogató tanszercsomagot készítünk elő a pedagógus kollégákkal. A Diakónia azt tervezi, hogy a nyár folyamán felzárkóztató programokat szervez, és egy offline mentorhálózat kiépítésével is a gyermekek támogatására siet” – a közleményben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.