Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A cél: felzárkózni

A cél: felzárkózni Kovászna megye

Komán László személyében bemutatta illyefalvi polgármesterjelöltjét a Magyar Polgári Pártból (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppártból (EMNP) létrejött Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ). Az 51 éves földrajztanár, aki éppen doktorál, korábban a Kós Károly Líceumot vezette (és az iskolaegyesítés néven elhíresült akció ellenzőinek markáns alakja volt), jelenleg az illyefalvi iskola igazgatója, két fiúgyermek apja.

A tanárember azt mondja: „sokat gondolkodott”, amikor megkeresték, hogy induljon a választáson, mert eddig kizárólag a tanügyben dolgozott, az önkormányzati munka egy „új kihívást” jelent számára. Bár célkitűzéseit a választási kampányban kívánja „részletesen ismertetni”, annyit elárult, hogy a három legfontosabb infrastrukturális projekt, amire szerinte szükség van, az a ravatalozóház(ak), a víz- és a csatornahálózat.

Hirdetés
Hirdetés

– A ravatalozóházakat egy ciklusban biztosan fel lehet építeni. Ami a vizet és a csatornát illeti, az nehezebb kérdés, de erre mindenképpen szükség van, hisz ez ügyben a falu ott tart, ahol Kató Béla jelenlegi református püspök az 1990-es évek közepén hagyta. Érthetetlen számomra, hogy bár 14 éve változatlan vezetése van a községnek, még a pályázat sincs benyújtva – sorolja a polgármesterjelölt.
Komán László szerint fel kell számolni az illegális szeméttározókat, rendezni kell a közterületek telekkönyvezését, hisz e nélkül semmilyen uniós pályázathoz folyamodni nem lehet, békét kell teremteni az „őslakos” illyefalviak és a faluba egyre nagyobb számban betelepülő „jövevények” között, hisz természetszerűleg jelentős életmód- és felfogásbeli különbségek vannak, és véget kell vetni annak a 14 éve meghonosodott gyakorlatnak, hogy „alpolgármesterre nincs szükség”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 7., 12:06
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy sokfelvonásos isteni szinjátek, amely a mai napig tart.
  A rendező, a teljes stáb és a főszereplő ugyanaz, felvonások és évek óta.Ez a darab egy tragikomedia.A szindarabot nézők, hol tapsolnak, hol fütyülnek.Hol sírnak, hol nevetnek.Mikor hogy kivánja éppen a pillanatnyi érdek.A főbohoc az pedig rendületlenül játszik.Mindenhol, mindenkivel, mindenképpen, mindenáron.Kap érte hideget-meleget de célját eléri mindennap.Túlélni, megélni, jól élni és szüntelen játszani hogy legyen meg sok felvonás.
  Aztán hirtelen megjelenik a szinpadon egy másik, vélhetően nálanál jobb artista.
  Ekkor bohócunk irritált és ideges lesz.Előjön az igazi énje és már nem a darabbal foglalkozik hanem eltér a forgatókönyvtől és improvizál.Néha sikerül neki, sokszor meg elbukik.
  A nézőtéren is megtörik a sokéves síri csend és balga bológatás, silány elismerés helyett némelyikükben kétely merül fel.
  Vajon van jobb artista a jelenleg játszónál?
  Lehet már unalmasak a rideg poénjai, a csalfa pajtásiassága, úgy egészében az egész lénye és játéka.
  A nézőtéren ülők imádják az újat, a jobbat, a minőséget.Csak sokan még nem merik bevallani önmaguknak sem.Merthát nem ildomos egy darabot játék közben megszakítani, a rendezőt, szereplőket kritizálni.
  Azonban mint minden, ez a szindarab sem végtelen.Lehet sok felvonása, akár sok-sok évig eltarthat de egyszer csak legurul a függöny és vége lesz a darabnak.
  Na és akkor a taps, a teljes darabot kiértékelő taps vagy annak a hiánya, a síri csend, na az lesz a mérce.
  Itt a vége, fuss el véle.

  • User
   Dátum: 2020. július 7., 14:57
   ÉRTÉKELÉS: -14

   A „főbohóc” évek óta úgy hozza a döntéseket, hogy azok a falu érdekét szolgálják és ne a népszerűségét és a közkedveltségét növeljék. Most, hogy itt a semmiből az új, „nálánál jobb” artista (aki maximum csak abban lehet jobb, hogy nagyobb bohócot csináljon majd magából) és kényszert érez rá, hogy az iskola után a község felett is „átvegye az irányítást”, mindenki bámulja mint az új kaput. Mert sok a bárány… A nézőtér televan olyanokkal, akik kivannak éhezve az újra, elfeljtik hogy a régi mit tett, mennyire emberi, mennyire közvetlen és barátságos ember is Ő. Lehet köpködni és fújtatni, hogy ez nincs meg az nincs, de a falun belül az összefogás legkisebb nyoma sem látható. Nem várható el egy embertől, hogy összetartson egy egész községet ha az emberek abszolút nem törekednek erre. És lehet csodát várni az újtól, hiheti azt bárki, hogy ő lesz majd a megváltó de vallja be mindenki magának, amíg nem lett igazgató azt sem tudtuk kicsoda. Ismert lett, amikor az iskolaegyesítés ellen kampányolt (nagy sikerrel 🤡🤡🤡), sokkal nagyobb teljesítményt nem várhat tőle senki.

   • User
    Dátum: 2020. július 7., 15:45
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Milyen szomorú, hogy ebben a nagy szürkeségben és semmittevésben vannak akik jól érzik magukat, vagy a félelemtől önmagunknak is hazudnak és egy idő után elhiszik.

   • User
    Dátum: 2020. július 7., 22:53
    ÉRTÉKELÉS: 7

    A főbohóc csak bólogat, döntéseket nem hoz. A tökéletes pártkatona megtestesítője, aki szó nélkül engedelmeskedik a feletteseinek, s hagyja, hogy sodorja az ár, mert így kényelmes neki. Az ellenfél mocskolása nem segíti őt semmiben. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jelöltesse magát, ha vannak támogatói. S úgy tűnik, hogy vannak elég sokan.

   • User
    Dátum: 2020. július 7., 22:25
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Ez egy nagyon aljas s lekezelő komment, ami nagyon nem állja meg a helyét. 1. Fodor döntéseket nem hoz, csak végrehajt, bólogat. 2. Komán az iskolát nem szavazatokkal s pártsegítséggel nyerte, hanem a tudása alapján versenyvizsgával. 3. Nincs abban semmi rossz, ha egy iskolaigazgató polgármester akar lenni, ha úgy érzi, hogy szeretne többet tenni a
    közösségért. Van tudása s tapasztalata a me nedzselésben. Fodornak szerencséje volt, hogy anno megválasztották polgármesternek, jobb jelölt nem lévén, semmiféle tapasztalat nélkül. Másként lehet, hogy ma is egy helyettesítő, stoppoló tanár lenne, aki még egy állandó állást sem tudott elfoglalni, mert ahhoz sikeresen kellett volna vizsgázni. 4. Egy vezető ha nem tudja összetartani a közösséget, az nem igazi vezető. 5. Az ismeretlenségre vonatkozó megjegyzés pedig egyszerűen nevetséges viszonyítva a jelenlegi polgármester ismertségéhez viszonyítva. Ha semmi egyéb erénye nem lenne Kománnak, csak az, ahogy kiállt az iskola felszámolása ellen pont azokkal szemben, akik Fodor pártfogói, az is minősíthetné őt emberileg egy község polgármesteri állás megpályázására. Az pedig, hogy valaki ezt a kudarcot örvendi, az nem is igazi magyar ember.

 • User
  Dátum: 2020. július 8., 6:37
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Miert van az , hogy az „erdekvedelmi” ellen kampanyolni egyenlo a szellel szembeni pisilessel? Belenk rogzodott , mint az atkosban,hogy nem merunk valtani mert partunk es kormanyunk a fejunkre koppint?Valasszunk de egyneves a lista? Aki mast szeretne az egyszeruen arulo? Annyi kudarc , hozza nem ertes, megalaztatas utan is a tulipant kell kell vedeni?Kulonben az iskolaegyesitest is kimondottan Dan Tanasa szorgalmazta nem az RMDSZ, jaj, dehogy! Ebreszto emberek! Ideje ezt a mindent behalozo polipot surgosen kiiktatni , mig nem keso!