Felhívás!

574 panaszt iktattak

574 panaszt iktattak Kovászna megye

Az elmúlt évben a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal összesen 518.200 lejre büntetett, a lakosság által jelzett 574 panaszból mindössze ötven volt megalapozott – áll a hivatal kimutatásában.

A tavaly kirótt büntetések összege magasabb az előző évi 511.000 lejnél, ugyanakkor a beérkezett reklamációk száma némileg csökkent, akkor, azaz 2020-ban ugyanis 624-et jegyeztek, amelyekből 51 volt jogos.

Az ellenőrzések alapján a leggyakoribb mulasztások a következők voltak: különféle áruk és szolgáltatások kereskedelmi forgalomba bocsátása a vásárlók korrekt és teljes körű tájékoztatása nélkül; lejárt szavatossági áruk forgalmazása; az élelmiszerek hiányos felcímkézése; az egységár feltüntetésének elmulasztása; a román nyelvű tájékoztató hiánya; összeszerelési és használati útmutató hiánya; garancialevél hiánya; a nyitvatartási idő fel nem tüntetése; nem megfelelő mérőeszköz használata; a gyártó ajánlásával nem egyező tárolási körülmények; az árleszállítások, akciók szabálytalan lebonyolítása stb.

A megyei fogyasztóvédelem azt ajánlja a vásárlóknak, hogy alaposan tájékozódjanak a megvásárolt termékekről, olvassák el a címkéket, figyeljenek oda minden részletre, ellenőrizzék az árat, azt, hogy valósak-e a kedvezmények. Amennyiben mindezek után úgy vélik, hogy megsértették vásárlói jogaikat, forduljanak a hivatalhoz, telefonszám: 0267/312.297, e-mail: reclamatii.covasna@anpc.ro. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások