Felhívás!

Röviden

Kigyulladt a tető

Keddről szerdára virradó éjjel riasztották a tűzoltókat, hogy kigyulladt egy kézdivásárhelyi kereskedelmi egység tetőszerkezete. A helyszínre két tűzoltóautó, egy daruskocsi és egy rohammentő vonult ki. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tüzet hamar sikerült behatárolni, így az nem terjedt át az épület egészére, csupán a manzárd fából készült szerkezeti elemei égtek el, mintegy 10 négyzetméteres felületen. A tüzet feltehetően egy meghibásodott vezetéken keletkezett rövidzárlat okozta. (fá) 

Hajnali borulás

Kedden hajnalban öt óra körül értesítették a rendőrséget a 112-es segélyhívón, hogy a 12-es országúton, Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli bejáratánál közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 19 éves nő által vezetett személygépkocsi lesodródott az úttestről és felborult. A baleset nyomán a járművezető megsérült, ezért kórházba szállították orvosi ellátás céljából. Az etiloszkóp nem mutatott ki leheletében alkoholt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult nyomozás. (fá) 

Ócskavas, de honnan?

Január 5-én a Bacon községhez tartozó Magyarhermányban a rendőrök ellenőrzés végett megállítottak egy teherautót, mely, mint kiderült, ócskavasat szállított, ám annak származási helyét a sofőr nem tudta dokumentumokkal igazolni. Így őt a rendőrök 15 ezer lejre büntették, mellesleg pedig elrendelték a jármű lefoglalását. A mintegy 2000 kiló ócskavasat átadták egy hulladékfelvásárlással foglalkozó cégnek. Az akciót a rendőrség a megyei környezetvédelmi hatósággal közösen szervezte. Mint a rendőrségi közleményből kiderül, hasonló eset decemberben is előfordult már. December 3-án ugyancsak Magyarhermányban foglaltak le egy hasonló szállítmányt, december 4-én pedig Bibarcfalván állítottak meg egy járművet, mely hasonlóképpen ócskavasat, valamint régi hűtőket, mosógépeket szállított. A sofőrt első esetben 15 ezer, a második esetben 20 ezer lejre büntették, a járműveket mindkét esetben elkobozták.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.