Felhívás!

3SIC néven felnőtt hokicsapat

3SIC néven felnőtt hokicsapat Kovászna megye

Háromszékre látogatott Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter, pénteken délelőtt Kézdivásárhelyen, majd Oltszemen és Sepsiszentgyörgyön találkozott elöljárókkal és sportvezetőkkel, akik számos olyan problémára világítottak rá, amelyekre a készülő országos sportstratégia nyújthat megoldást. A miniszteri látogatás legnagyobb bejelentése, hogy 3SIC néven közös felnőtt jégkorongcsapat alakul Háromszéken.

A sportminiszter pénteken délelőtt a Deme László Műjégpályát és az építendő uszodát látogatta meg Kézdivásárhelyen, majd a helyi sportegyesületek vezetőivel, edzőkkel folytatott megbeszélést. A labdarúgástól a cselgáncsig, a kosárlabdától a tekéig és jégkorongig képviselve voltak a város legfontosabb sportágai, a szakvezetők ismertették azokat a problémákat, amelyekkel tevékenységük során találkoznak, és amelyekre megoldást várnak a minisztertől. Ilyen például a sportiskolák pénztelensége, a nem megfelelő iskolai tornaórák kérdése, valamint a szponzoráció nehézkessége. A sport- és ifjúsági miniszter a most felvetődött gondok nagy többségét már ismerte, úgy érzi, eljött az a pillanat, amikor rengeteg mindent meg lehet változtatni az országban a sport terén.

„Ezért is vágtam bele a politikába, 35 éves sportolói tapasztalattal a hátam mögött úgy érzem, sok pozitívumot tudok hozni nemcsak a romániai sportnak, de a közösségünknek is. Nagyon igyekszünk, hogy idén őszre kész legyen a sportstratégia, egy irányvonal, amely által priorizálnánk bizonyos sportágakat, ugyanakkor ezeknek a sportágaknak súlyt és lehetőséget adnánk a szponzortörvény módosításával. Nagy problémák vannak, szét van esve a rendszer, rengeteg pénzt csak megszokásból költünk el, fizetéseket adunk, aktivitásokat támogatunk, mert a törvény erre kötelez, de nem kérjük számon ezek hatásait, eredményeit – fogalmazott a miniszter, aki a paralimpiai sportot és az edzői iskolát is szeretné megreformálni.

Novák ugyanakkor hangsúlyozta, a sportstratégia alapját a gyermekek képezik, éppen ezért át kell gondolni a jelenlegi iskolai rendszert, amely a sportot elavult módon oktatja, helyette olyan sportaktivitást kell biztosítani számukra, ami által megszeretik a mozgást, az egészséges életvitelt.
Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a lakók számára többféle sportolási lehetőséget biztosítsanak, ugyanakkor egészséges életmódra neveljék a gyermekeket. Ezt a célt szolgálja az önkormányzat népszerű Korisuli-projektje, amit az uszoda elkészültével az úszásra is kiterjesztenek. „Példát kell mutatnunk, és büszkén mondhatom, hogy motiválni is tudjuk a felnövekvő nemzedéket, ezért van 3. ligás focicsapatunk, 1. ligás futsalcsapatunk és élvonalbeli kosárlabdacsapatunk” – jelentette ki a polgármester.

Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Tamás Sándor kiemelte, Székelyföldön sok energia és érzelem van a hokiban. „Mi itt, Kézdivásárhelyen, Háromszéken nagy rajongói vagyunk a hokinak. Az elmúlt napokban egyeztettünk Bokor Tibor és Antal Árpád polgármesterekkel, hogy a megye – Kézdivásárhellyel és Sepsiszentgyörggyel közösen – életre hívja azt a hokiklubot, amely majd versenybe száll az Erste Ligában. A háromszéki sportkedvelők érdekében fogunk össze, és tisztes helytállás mellett szeretnénk szép eredményeket elérni” – mondta Tamás Sándor. A felnőtt jégkorongcsapat a 3SIC nevet fogja viselni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások