Felhívás!

350 lejbe kerül

350 lejbe kerül Kovászna megye

Ismét végez koronavírus tesztet a Pro Vitam magánklinika a realtime PCR referenciamódszerrel – tájékoztattak. Fontos azonban tudni, hogy nem tesztelnek bárkit saját kérésre.

Hosszas bürokratikus útvesztők után ismét végeznek koronavírus-tesztet a sepsiszentgyörgyi Pro Vitam magánklinika laboratóriumában, a tesztek ára pedig jóval alacsonyabb, mint korábban volt. A vizsgálat, a jelenleg rendelkezésükre álló tesztekkel 350 lejbe kerül. Ugyanakkor, a megyei és országos közegészségügyi hatóságok által küldött mintákat is feldolgozzák majd a laboratóriumban, ezek ingyenesek.

Fejér Szilárd, a labor munkatársa elmondta: fontos tudni, hogy a tesztelés nem úgy működik, hogy bárkit letesztelnek saját kérésre.

– Csak és kizárólag a veszélyeztetett személyeket teszteljük. A kérdőív kitöltése alapján felvesszük a kapcsolatot a pácienssel, és ha úgy ítéljük meg, hogy veszélyeztetett a fertőzés szempontjából, vagy szüksége van rá például határátlépéshez, csak akkor végezzük el kérésre – tisztázta a szakember.

Akiket tesztelnek, azok számára a mintavételtől számított 24 órán belül lesz eredmény. Negatív eredmény esetén a pácienst felhívják telefonon, és elküldik e-mailben az eredményt. Pozitív eredmény esetén a pácienst értesítik telefonon, és a mintáját automatikusan továbbküldik a közegészségügyi hatóságnak a diagnózis megerősítésére. Ebben az esetben a hatóság rendelkezésére bocsátják a páciens minden személyes adatát, amely szükséges a következő lépésekhez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 1., 6:38
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Felháborító ez a cím, hiszen nem a 350 lej a lényeg, hanem a képesség a teszt elvégzésére, ennyi erővel a cím, ingyen is lehetne, vagy esetleg 0 lej. Kérem kedves Ildikó, kevésbbé klikk-mentes címet adni egy ilyen téma mellé!! Köszönöm!
  Tisztelettel,
  egy orvosi dolgozó

  • User
   Dátum: 2020. április 1., 18:43
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ahhelyett, hogy örvendenénk, hogy helyben is elvégzik a tesztet, acsarkodunk, kivizsgálást követelünk. Azt sem tudjuk, hogy mennyi az önköltsége egy teszt elvégzésének, de ordítjuk, hogy drága.

 • User
  Dátum: 2020. április 1., 11:21
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Es ki a veszelyeztetett szemely?????Jelen esetben mindenki doktor ur!!!!Es a 350 lej meg midig nagyon magas ar,fokent most amikor sokan elveszitettek vagy elveszithetik munkahelyuket.