Felhívás!

30 ezer lejt szánnak rá

Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén is díjazza a legjobb megyeszékhelyi sportolókat, erről döntött legutóbbi soros ülésén a helyi tanács. Az egyhangúlag elfogadott tanácshatározat szerint 22 sportoló és edző részesül elismerésben.

A képviselőtestület döntése értelmében létrehozták a Sepsiszentgyörgy-sportdíjat, miután az elmúlt években, 2010 óta, sportösztöndíj formájában jutalmazták a legeredményesebb sportolókat és edzőket.  

Az ifjúsági és sportminisztérium pontozási rendszere alapján egy többtagú bizottság állítja fel minden évben a rangsort, és a díjakat a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok keretében adják át. A határozat szerint idén tíz sportolónak ítélnek oda 1000 lejtől 5000 lejig terjedő jutalmat a 2015–2016-os szezonban kifejtett tevékenységükért, hat edző esetében pedig 1000–2000 ezer lej közötti a díj összege. Ugyanakkor hat junior is kap 500–1000 lej közötti, valamint két veterán egyenként 1000 lejes díjat. A város költségvetésében 30 ezer lejt irányoztak elő e célra.

Bálint József EMNP-s tanácsos a tanácsülésen megjegyezte, örvend annak, hogy az önkormányzat odafigyel a sportolókra, de kevesli az összeget, és ez okból kezdeményezte ennek megduplázását, ám kiderült, ehhez előzőleg költségvetést – kellett volna módosítani. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.