Hirdetés
Hirdetés

30 évet kell behozni

Legfontosabb feladatának tekinti, hogy kezdődjön el végre Kézdivásárhelyen az a folyamat, amelynek eredményeként normalizálódik a vízszolgáltatás, javul a vezetékes víz minősége, és megszűnnek a rendszeres csőtörések – szögezte le Balázs Attila, az EMNP megyei tanácsosa csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján.

A jelenlegi állapotok kárvallottjai több tekintetben is a céhes város lakosai, akik kétes minőségű vízhez jutnak, néhol a rossz nyomás miatt még ahhoz se, a rendszeressé vált csőtörések során elfolyt vizet is a számláikon látják viszont, hangzott el.

Hirdetés
Hirdetés

Balázs Attila hozzátette: a megoldás az elavult csőrendszer cseréje, amihez egyetlen dolog kell: pénz, abból viszont sok. Ehhez az anyagiakat a helyi és megyei önkormányzatnak kell biztosítania, az Aquacov ugyanis nem felelős a csövek állapotáért, mindössze a szolgáltatásra szerződött, tette hozzá.

Véleménye szerint az 5 millió új lejt, amit a megyei költségvetésből Kézdivásárhely fejlesztésre kapott, mindenképpen erre a célra kellene fordítani, és az összeget a helyi önkormányzatnak ugyanennyivel kellene megpótolnia. Kérdésünkre, hogy ez konkrétan mire lenne elég, nem tudott kimutatást idézni, de leszögezte: bármennyire is futja belőle, ta­vasszal a munkának neki kell fogni, különben soha nem lesz változás. „Ismeretesek a legkritikusabb szakaszok, azok javításával el kell kezdeni a rendszer cseréjét, hiszen 30 évnyi lemaradást kell behozni. Választási évben nem népszerű döntés feltúrni az utcákat, de a jelenlegi helyzet tarthatatlan” – fogalmazott.

Pénteken, a nyujtódi kultúrotthon átadási ünnepségén Tamás Sándor megyetanácselnök is hasonlóan nyilatkozott: azt mondta, 2020-ban a kézdivásárhelyi víz minőségének javításán kell dolgozniuk, de nem titkolta azt sem, hogy a helyzet nem fog egyik napról a másikra megjavulni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 27., 7:46
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Netene megint elekerult Peszkula mester! S azt es tudja hogy ki kell cserelni az osszes vezeteket! Hiaba na, mindenki nem szuletik ilyen okosnak, nemhiaba megyei tanácsos 🙂

 • User
  Dátum: 2020. január 27., 17:33
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az elobb fizettem ki a vizszamlat.Ismet plusz 5 kobmeter ,pedig minden honapba leolvassa a gosp-com alkalmazotja.MEG MEDDIG LOPTOK SZarhaziak!!!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. január 27., 20:52
  ÉRTÉKELÉS: 1

  UNIOS penzekrol nem hallotatok?Hogy abbol nem mertek;markolni;?Ilyen [part titkarokkal] 30 ev mulva is ezen fogunk sirankozni-mar aki meg itt marad-.