Felhívás!

29 katona tett esküt

29 katona tett esküt Kovászna megye

Bővült a Kovászna Megyei Mihai Viteazul Katasztrófavédelmi Felügyelőség állománya, az elmúlt hét óta 29-cel több tűzoltó vigyáz a megye lakóinak biztonságára, a hivatásos katonák ünnepélyes külsőségek mellett tettek esküt kedden a felügyelőség székhelyén.

Kovászna megye prefektusa, Ráduly István is jelen volt az eseményen, beszédében úgy fogalmazott: „megtiszteltetés és öröm, hogy jelen lehetek az eskütételi ünnepségen, amely éppen olyan, mint amilyennek 32 évvel ezelőtt én lehettem részese, amikor letettem a katonai tűzoltói esküt a román hadsereg kötelékében. Ily módon belülről volt módomban megismerni, milyen nehéz ez a szakma. Tudom, hogy tűzoltónak lenni hivatás, hinni kell azt, hogy nemes dolgot cselekszel, valamit, amivel embertársaid segítségére vagy. Tudatában kell lenned, hogy küldetésedül választottad, hogy megvéded az embereket, anyagi javaikat, valamint a természeti környezetet”.

A tűzoltó szakma szép, hangzott el, de meglehetősen igénybe is veszi az arra jelentkezőket, akik komoly felkészülési időszakon mennek át. Szükség van fizikai erőre, jó egészségi állapotra, azonnali reagálóképességre, gyors észjárásra, improvizációs készségre, bizalomra és önfegyelemre egyaránt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.