Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovásznán digitalizálják a hulladékgyűjtést

Kovásznán digitalizálják a hulladékgyűjtést Kovászna megye

Kovászna fürdővárosban 25 digitális szelektív hulladékgyűjtő szigetet hoznak létre az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében. A részletekről Gyerő József polgármestertől érdeklődtünk.

 

A közelmúltban a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium jóváhagyta a fürdővárosi önkormányzat által a helyreállítási alaphoz benyújtott, digitális szelektív hulladékgyűjtő szigetek létrehozását célzó pályázatát, osztotta meg lapunkkal Gyerő József. „Nemrég aláírhattam a finanszírozási szerződést, melynek elszámolható értéke 1.229.875 lej, plusz áfa. Ebből az összegből vásárolhatunk meg huszonöt korszerű, zárt hulladékgyűjtő szigetet, melyeket a város 16 pontjára helyezünk ki, a tömbházak szomszédságába telepített jelenlegi gyűjtőketrecek helyére” – hangsúlyozta az elöljáró.

Hozzátette, mindenik sziget öt, egyenként 1,1 köbméter űrtartalmú, bio-, reziduális-, üveg-, műanyag és fém-, továbbá papír- és kartonhulladék szelektív gyűjtésére alkalmas konténert tartalmaz. Az új hulladéktárolókhoz való hozzáférés digitális kártyával történik.

„Nekünk kell megépítenünk a szigetek telepítéséhez szükséges betonplatformokat, illetve biztosítanunk a villanyáramellátást a helyszíneken” – jegyezte meg Gyerő, hozzátéve, a projektet 2024 végéig kell megvalósítani, az infrastruktúrát a Gos-Trans-Com Kft., működteti majd.

Fotó: ecoteca.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük