Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2022 az építkezés éve Háromszéken

Kovászna megye újkori történelmének legnagyobb költségvetéséből gazdálkodik idén Kovászna Megye Tanácsa. Csütörtökön a megyei önkormányzat Szitabodzán tartott kihelyezett tanácsülést, amelyen elfogadták a 2022-es évi büdzsét.

Hirdetés
Hirdetés

„A megye újkori történelmének legnagyobb költségvetése áll a rendelkezésünkre, hiszen összköltségvetésünk 89 millió euró, azaz 445 millió lej. Idén az építkezés éve lesz, hiszen a költségvetés közel 60 százalékát fejlesztésekre, beruházásokra fordítjuk” – vezette fel Tamás Sándor megyetanácselnök a tanácshatározatot. „Az összköltségvetés harmadát, 146 millió lejt fordítunk a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház működésére és fejlesztésére. Idén a fizikai építkezésre összpontosítunk, befejezzük azt, ezt követően az eszközbeszerzésre” – emelte ki.

A költségvetés további harmadát, azaz 140 millió lejt útépítésre fordítják. „Marad az út-, híd-, kórházfejlesztés, illetve az építésközpontú szemlélet továbbra is. Emellett idén is hangsúlyos a szociális háló fenntartása, egyházaink támogatása és a virágzó sportélet további finanszírozása. Költségvetésünk 15 százalékát a gyermekvédelem és más szociális tevékenység teszi ki, erre 65 millió lejt fordítunk, ugyanakkor évente 1 millió lejt biztosítunk az idős- és beteggondozást végző szervezeteknek. Kulturális, vallási és sporttevékenységre 45,5 millió lejt irányoztunk elő. Idén is kiemelten támogatjuk a hoki-, foci-, női kosárlabda-csapatsportokat 5,2 millió lejjel” – részletezte.

Visszavezetik a pályázati programokat a vidéki sportegyesületek, ifjúsági szervezetek, művelődési és szabadidős tevékenységek támogatására is, 1 millió lejt tettek félre a civilek által szervezett szabadidős és kulturális tevékenységekre, 2 millió lejt az egyházi pályázatokra, 150 ezer lejes ifjúsági alapot biztosítanak kizárólag az ifjúsági szervezetek részére. 
(KVMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük