Felhívás!

Kevés szülő, kevés gyerek

Kevés szülő, kevés gyerek Kovászna megye

A baróti szülészetet hiába látogattuk meg az év első napjaiban, újszülött kisbaba nem volt. Nem kevesebb mint 22 napot kellett várni az év első újszülöttjére, aki fiú lett, és baróti – tudtuk meg Huszár Hajnalka doktornőtől.

Tavaly egyébként 72 baba látta meg a napvilágot a baróti szülészeten, ami nem nagy szám a statisztikában, közülük is viszont annyira kevés a baróti, hogy megkértek, inkább ne írjunk számot. A listát, mint az már évek óta köztudott, a székelyszáldobosi és a magyarhermányi anyukák vezetik, ők adtak életet a legtöbb gyereknek tavaly a baróti szülészeten.

Mi mindenkit szeretettel várunk a szülészetre, csak jönnének a terhes anyukák – mondta a doktornő, annak okán, hogy a legtöbben az utolsó pillanatig várnak, még egy egyszerű vizsgálatra sem szánnak időt a terhesség alatt. A doktornő szerint a mostani kis születésszám annak is tulajdonítható, hogy azok a fiatalok is kevesen vannak, akik most kerültek a gyermekvállalás korába, hogy más, társadalmi okokat ne említsünk.

A gyermekpénz megemelése viszont fordított hatást generál egy bizonyos kategóriánál: „akik úgy vélik, hogy emiatt szülni érdemes, azok naponta fordulnak hozzánk, mert nem akarják tovább használni a fogamzásgátló eszközt, terhesek szeretnének maradni” – nyugtázta a szülész-nőgyógyász szakorvos. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások