Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

169 éves a csendőrség

169 éves a csendőrség Kovászna megye

A romániai csendőrség 169 éves megalakulása alkalmával a háromszéki csendőrök brassói kollegáikkal közösen ünnepeltek, illetve a sepsiszentgyörgyi csend­őrlaktanyán szerveztek nyílt napot az érdeklődő fiataloknak, továbbá a médiában dolgozóknak tartottak céllövőversenyt.

A csendőrök számára szervezett sportversenyek még pénteken lezajlottak, illetve gimnáziumi, líceumos diákoknak is tartottak történelmi vetélkedőt (Naum Mariu Iulian gimnazista, illetve Ungureanu Denisa érdemelte ki az első helyet saját korcsoportjában). Vasárnap pedig a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban szaladtak 24 órás maratont a csendőrök (bárki csatlakozhatott hozzuk a nézők közül). Tegnap a csendőrlaktanya kapuit tárták ki az érdeklődők előtt: több mint 200 fiatal (óvodás, elemi és középiskolás diák) vett részt, megcsodálva a kiállított felszereléseket, a gépjárműparkot, de különféle taktikai bemutatót is végigkövethettek. A kicsik kedvencei idén is a kiképzett kutyák voltak.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyancsak tegnap került sor a médiamunkások – újságírók, rádiósok, szerkesztőségi alkalmazottak – céllövőversenyére: a megmérettetésen a legjobb eredményt Costea Sorin, az Observatorul de Covasna munkatársa érte el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások