Zsonglőrözni kell!

Legutóbbi beszélgetésünk óta megkapta a község a magasabb szinten „jól megrágott” költségvetést, így most már nemcsak tervekről diskurálunk Berde József polgármesterrel, hanem elindított, folyamatban levő munkákról is.

 A zoltáni út aszfaltozására a pályázatot letenni a fejlesztési minisztériumba éppoly munkás dolog, mint a bürokrácián átverekedni az angyalosi ravatalozó építéséhez szükséges tereprendezési tervet (PUZ). Ez utóbbira megvan a pénz, de egyik engedélyhez kell a másik, s a sornak nem látszik a vége – sóhajt a községvezető. A patakárkok takarítása és az útjavítás folyamatban, az angyalosi csatornázásra is megvan a keret, ezt azonban az Aquacov társulással szeretné kiviteleztetni az elöljáró, mert kétezren alul van a lakosság létszáma, és így nehezebben kapnak pénzt máshonnan.

– Elsőbbségünk kellene legyen – morfondírozik Berde –, mivel már a község 5 falujában van kanalizálás. Hol van ilyen még a környéken?

Futja még a költségvetésből a Czetz János Általános Iskola régi épületének a felújítására is, illetve az angyalosi óvoda tetőzete is tákolásra szorul. Ami idén „inkább nem lesz, mint lesz”, az a falunapok nyüzsgése és zenebonája, amelytől a „sok mocskolódás” tántorította el a polgármestert. Nem titkolta felháborodását amiatt sem, hogy a helyi EMNP-frakció példátlan módon nem szavazta meg a költségvetést.

Az étfalvi kuglizóban zajlik az élet, nemcsak a közeli falvakból, hanem még Kézdivásárhelyről, Csíkszeredából, Brassóból is idejönnek az igen modern, automatizált rendszerrel ellátott pálya adta lehetőségeket kihasználni. 25 lej egy órányi szórakozás, de előre kell szólni, időpontot egyeztetni Birta László gondnoknál (telefonszáma 0754.578.296).

Hozzászólások