Felhívás!

RÖVIDEN

Református híradó

Gidófalván a református közösség is látogathatná a mostaninál hűségesebben az Isten házát, de legalább a nagypénteki zenés áhítaton, amelyet a fotosiakkal együtt tartottak meg, több mint harmoncan részt vettek, nézi a pozitívumokat a gidófalvi református lelkipásztor, Bereczki László. Az említett alkalomkor a kántor vezetésével sok fiatal sokféle műfajban zenélt. Először a gidófalvi egyházban bemutatták a zsidó úrvacsoraosztás szertartását is. A húsvéti ünnepkör elmúltával a keresztvári kórustalálkozóra készült a dalárda, és az anyákat is megünnepelték május első vasárnapján. A következő nagy esemény az egyházi kórus életében a május 27-i budapesti fellépés: a múzeumkertben egy 500 tagú kórus részeként református dalfesztiválon énekelnek.

Könnyebben, gyorsabban – együtt!

Miután az angyalosi templom 200 éves padlását nemrég újrapadolták, szép közösségi alkalommá vált a tetőzetének a javítása, újracserepezése is, amelyre Mátyás István lelkipásztor meghívására mintegy húszan adták munkaerejüket, jókedvüket.

Korán kell kezdeni

Az Iskola másként napok kísérőprogramjaként Óvoda másként napokat tartottak a fotosi óvodában, ahová a község minden apróságát egybegyűjtötték a szelektív hulladékgazdálkodás alapjait elsajátítani. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának két hallgatója, Olasz Nagy Helga és Bedőházi Róbert tartotta a kétórás játékos foglalkozást az óvodásoknak, hulladékok ötletes felhasználásával készült játékokkal és a „kukatündérrel” is játszottak.

Lesz-e zöldágam?

Gidófalván és a hozzátartozó falvakban, így Fotoson még őrzik a szokást, hogy május első napjának hajnalán a legények zöldágat, nyírfát tűznek annak a leánynak a kapujába (s ha ott már nem fér, akkor a ház oldalának támasztják), akitől a húsvéti locsoláskor virágot kaptak-elfogadtak. Izgalmas dolog odalopni a zöldágat, még izgalmasabb a leánynak meglesni, ki az, aki hozza…

Hozzászólások