Felhívás!

Az Aranyalma-termékek

Az Aranyalma-termékek

A Szent György Napokon a termelői vásárban idén is találkozhattunk a gyümölcs- és zöldségpréseléssel foglalkozó fotosi Aranyalma vállalkozással, amelynek standján nemcsak a közkedvelt almás-murkos-céklás ivóleveket találtuk meg, hanem a tavaszi frissességet hordozó lucernából, tönkölybúzából, gyermekláncfűből készülteket is.

Cserei György társtulajdonos elmondta, mindegyik lének kiemelkedő gyógytulajdonságai is vannak, a lucernás lúgosító, a gyermekláncfüves a májnak, epének kedves, a tönkölybúzás rengeteg antioxidánst tartalmaz. Persze, a füvek nem olyan lédúsak, hogy önmagukban palackozott ivóléként forgalmazhatók legyenek, de amúgy túl koncentráltak is lennének, így a természetgyógyászok ajánlásai szerint 1 a 2-höz, 3-hoz arányban almalével keverik azokat.

A vállalkozást legnagyobb részben a tulajdonosok birtokában levő 2 hektáros gyümölcsösre alapozták, de természetesen begyűjtenek vadon élő növényeket is, így nemsokára például bodza- és akácvirágból is préselnek, gyártanak aromás és egészséges üdítőitalokat. És hogy még jobban kiszolgálhassák az ügyfeleket, a vállalkozók természetgyógyászati tanfolyamon is gazdagítják ismereteiket.

Hozzászólások