Felhívás!

Virágokat ültetnek

Virágokat ültetnek

Ha tavasz van, akkor községszépítés zajlik Zabolán – tudtuk meg Demes Botond alpolgármestertől, aki a továbbiakban a falvakat érintő arculatszépítésről is beszámolt.

 

Demes elmondta, a napokban Sidó György helyi vállalkozó közreműködésével nekifogtak az ágyások előkészítésének. A munkálat során virágokat ültetnek, nem csak Zabolán, hanem a község minden településének bejáratánál. Továbbá Zabola központi részén, a benzinkúttól a rendőrségig a villanyoszlopokra is virágtartókat helyeznek.

Kérdésünkre Sidó György részletezte: egyelőre még várnak a virágok ültetésével, ugyanis az elmúlt időszakban nagyon kiszámíthatatlan volt az időjárás, de abban reménykednek, a héten, vagy jövő héten már megkezdhetik a munkát.

Demes hozzátette, a virágok mellett fákat is ültetnek, ez utóbbiakat a polgármesteri hivatal területén és a helyi általános iskola előtt. Odafigyelnek a köztisztaságra is, és megkezdik a sáncok kaszálását, kitakarítását a szociálismunka-kötelezettekkel.

Az arculatszépítés kapcsán megemlítette, hogy szintén a polgármesteri hivatal díszítéseként hamarosan előveszik a színben őrzött, közel 70 éves tűzoltókocsit, amit egy kisebb felújítás után szeretnének a hivatal udvarán kiállítani.

– Fontos, hogy a településnek tiszta és szép összképe legyen, azonban mindig találkozunk olyan esetekkel, amikor egyesek ezt nem tartják tiszteletben, és szemetelnek – tette hozzá az alpolgármester, ugyanis mint kiderült, a régi, több éve lezárt szemétdombot mind a mai napig használják valakik.

– Otthagyják a szemetüket, mi pedig megyünk és összeszedjük. Pedig nem egyszer sikerült elkapni a tetteseket a szemétben levő számlák alapján. Fel is szólítottuk az érintetteket, és figyelmeztettük őket, hogy ennél komolyabb büntetésre számíthatnak, ha a Környezetvédelmi Felügyelőséghez jut a hírük, ugyanis ez utóbbi felügyeli az egykori szemétdombot – mondta Demes Botond.

Hozzászólások
Vissza a focihoz!

Vissza a focihoz!

Szavak nincsenek a boldogságra, de ha mégis vannak, azokat százszor, ezerszer elmondták, leírták a Sepsi OSK kupagyőzelmét köszöntő, ünneplő sportkedvelők, szurkolók. A háromszéki csapat bő egy évtized alatt elérte azt, ami sok más klubnak évszázad alatt sem sikerült. Ennek ellenére a kupagyőzelem nem nevezhető fantasztikus meglepetésnek, mert a háromszéki csapat tudásában, potenciáljában jól benne volt ennek az esélye. A bajnoki címé nem, mert az sokkal összetettebb. De talán egy dobogós helyezés már éveken belül elérhető.