Virágokat ültetnek

Virágokat ültetnek

Ha tavasz van, akkor községszépítés zajlik Zabolán – tudtuk meg Demes Botond alpolgármestertől, aki a továbbiakban a falvakat érintő arculatszépítésről is beszámolt.

 

Demes elmondta, a napokban Sidó György helyi vállalkozó közreműködésével nekifogtak az ágyások előkészítésének. A munkálat során virágokat ültetnek, nem csak Zabolán, hanem a község minden településének bejáratánál. Továbbá Zabola központi részén, a benzinkúttól a rendőrségig a villanyoszlopokra is virágtartókat helyeznek.

Kérdésünkre Sidó György részletezte: egyelőre még várnak a virágok ültetésével, ugyanis az elmúlt időszakban nagyon kiszámíthatatlan volt az időjárás, de abban reménykednek, a héten, vagy jövő héten már megkezdhetik a munkát.

Demes hozzátette, a virágok mellett fákat is ültetnek, ez utóbbiakat a polgármesteri hivatal területén és a helyi általános iskola előtt. Odafigyelnek a köztisztaságra is, és megkezdik a sáncok kaszálását, kitakarítását a szociálismunka-kötelezettekkel.

Az arculatszépítés kapcsán megemlítette, hogy szintén a polgármesteri hivatal díszítéseként hamarosan előveszik a színben őrzött, közel 70 éves tűzoltókocsit, amit egy kisebb felújítás után szeretnének a hivatal udvarán kiállítani.

– Fontos, hogy a településnek tiszta és szép összképe legyen, azonban mindig találkozunk olyan esetekkel, amikor egyesek ezt nem tartják tiszteletben, és szemetelnek – tette hozzá az alpolgármester, ugyanis mint kiderült, a régi, több éve lezárt szemétdombot mind a mai napig használják valakik.

– Otthagyják a szemetüket, mi pedig megyünk és összeszedjük. Pedig nem egyszer sikerült elkapni a tetteseket a szemétben levő számlák alapján. Fel is szólítottuk az érintetteket, és figyelmeztettük őket, hogy ennél komolyabb büntetésre számíthatnak, ha a Környezetvédelmi Felügyelőséghez jut a hírük, ugyanis ez utóbbi felügyeli az egykori szemétdombot – mondta Demes Botond.

Hozzászólások
Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Indulási jogot szerzett a Tanulók Háza és a Love To Dance egyesület közös tánccsoportja a kanadai, illetve az egyesült államokbeli táncvilágbajnokságra, de számos más hazai és nemzetközi versenyen kimagaslóan teljesítettek. A csapatra joggal büszke az oktató Molnár Enikő, de elkeseredésre is van oka: sajnos nem minden világszintű eseményre jutnak el, legfőképpen az anyagiak miatt. A táncról, nehézségekről és a mozgás szépségéről beszélgettünk.

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Egyelőre nem hozott nagy változásokat az új kormány, az új miniszter a munkaügy háza táján. Az évi fizetésalaphoz is költségvetés-kiigazítás szükségeltetik, amire ígéret van, de az új miniszter még nem lépett kapcsolatba a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségekkel. Kelemen Tibor igazgató havi sajtótájékoztatóján beszélt részletesebben arról, ami előrelátható a következő hónapokból.

A recehájastól a szentesi csíramáléig

A recehájastól a szentesi csíramáléig

Tizenkét csapat, száznál is több amatőr és hivatásos böllér, jókedv és kellemes, tavaszias idő. Ezek voltak a főbb jellemzői a tizennegyedik alkalommal tető alá hozott bálványosi disznótoros fesztiválnak, amely idén is a nemzetköziség jegyében zajlott, hiszen nyolc külföldi és négy hazai csapat mérte össze tudását, finomabbnál finomabb étkeket készítve és látványosabbnál látványosabb asztalokat terítve.