Felhívás!

Röviden

Pénzt kaptak az egyházak

Fejér Levente polgármestertől megtudtuk, hogy az idei költségvetés elosztásánál első alkalommal a községben levő mindenik történelmi egyháznak (református, katolikus, ortodox) jóváhagytak 5–5 ezer lejt. Az elöljáró megjegyezte: eddig még nem volt rá példa, hogy ilyen bőséges pénzösszeget kapjanak az egyházak a különböző munkálatokra. A zabolai református egyház különben már neki is kezdett a templomtorony javításának.

Falufelelős Petőfalváról

Régi óhajuk volt a székelypetőfalviaknak, hogy legyen egy olyan személy, falufelelős, aki az önkormányzatnál képviselni tudja a panaszaikat, kéréseiket. Ezzel kapcsolatosan Fejér Levente elöljáró határozattervezetet nyújtott be, amit sikeresen jóváhagyott a testület, majd falugyűlést tartottak Székelypetőfalván, ahol a három jelölt közül, titkos szavazással, Both Katalin néptáncost választották a település képviselőjének. Fejér megjegyezte: a 215-ös törvény értelmében a falufelelősnek a Székelypetőfalvát érintő döntések során szavazati joga lesz, ugyanakkor részt vehet a testületi üléseken is, igaz, a más településsel kapcsolatos kérdésekben nem dönthet.

Leltárba vették az utat

A Haraly felé vezető, 7-es számú községi utat bevették a zabolai önkormányzat leltárába, a továbbiakban pedig a 11 km hosszú, 9-es községi utat, ami Imecsfalvától a teleki hídig tart, szeretnék bevenni az önkormányzat leltárába, mondta el Fejér Levente polgármester. Ez a lépés azért szükséges, hogy a továbbiakban pályázhassanak, vagy pénzt fordíthassanak az említett útszakaszok feljavítására.

Hozzászólások
Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz – jelentette be szerda reggel Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, aki történelmi lépésnek nevezte a csatlakozási szándék kinyilvánítását, és úgy vélte, hogy a két ország csatlakozási kérelmének elfogadása gyorsan megvalósulhat, ami – szavai szerint – növelni fogja a katonai szövetség biztonságát.