Felhívás!

Villanyhálózat-felújítás

Villanyhálózat-felújítás

Úgy tűnik, révbe ér a gelencei villanyhálózat felújítása is. Az önkormányzat ígéretet kapott arra nézve, hogy az idén megkezdik az elavult vezetékek cseréjét.

A Kézdivásárhely környékén levő települések nagy részén nagyon elavult a villanyhálózat, és ez alól nem kivétel Gelence sem. A rendszerváltás után a háztartásbeli elektronikus cikkek és a gatterek számának megugrása következtében megnövekedett fogyasztásnak a kisebb terhelésre készült régi rendszer képtelen eleget tenni, mindennaposak az áramkiesések, emellett a Varáncsa falurészen az egyszerű háztartási gépek sem működnek.

Cseh József polgármester már több éve lobbizik az áramszolgáltatónál, legutóbb Józsa Csaba igazgatóval egyeztetett, hogy az Electrica befektessen a településen. Sokáig járt sikerrel, ugyanis a cég forráshiányra hivatkozott. Azonban nemrég a szolgáltató jelezte, hogy a felújítási tervek elkészültek, és vélhetően 2017 derekán megkezdődhetnek a munkálatok is. A több millió eurót kóstáló, több lépésben zajló felújítás során többek között megduplázzák a transzformátorok számát, osztotta meg lapunkkal az elöljáró. Hozzátette, a vezetékek föld alá helyezésének ötletét az óriási kivitelezési költségek miatt elvetették.

Hozzászólások