Hirmondo

Véget ért a fúvóstábor Zágonban

Véget ért a fúvóstábor Zágonban

Múlt hétfőn kezdődött a zágoni Mikes Kelemen Kulturális Központban helyet kapó, immár hagyománnyá vált, negyedik alkalommal zajló, egyhetes fúvóstábor, amit a helyi ifjúsági fúvószenekar és karmesterük tartott. A táborban18 diák vett részt, illetve négy pedagógus oktatott.

Hirdetés
Hirdetés

A napi program reggel kilenc órakor kezdődött, és egészen egy óráig tartott az oktatás, majd kétórás ebédszünet és pihenő következett. Háromtól hatig ismét oktatásban részesültek a jelenlévő diákok, amelyet hattól nyolcig zenekari próba követett.

Márton János kulturális igazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy a tábor pályázat által jött létre, így minden diák ebédet kapott, valamint akik Sepsiszentgyörgyről és Papolcról érkeztek, azokat elszállásolták, így megóvva őket az ingázástól.

– 15 haladó szintű gyerek vett részt a táborban, és három új diák, mindenki a saját hangszerén tanult – tudtuk meg Márton Jánostól, aki hozzátette, hogy az egész heti tábor az iskolában zajlott, ahol a gyerekeket oktatták, és ahol gyakorolni tudtak. A zenekart és a fúvósokat Musát Gyula oktatta, a trombitásokat Deák Attila, a nehézrézfúvósokat és az ütősöket Kelemen Szilárd, valamint a klarinét és szaxofonos diákokat Cserkész Adalbert tanárok.

A tábor szombaton 11 órától ünnepséggel zárult, ahol a gyerekek megmutathatták szüleiknek és a jelenlévőknek, hogy mit tanultak a héten. A táborozó diákok oklevélben részesültek, valamint ajándékba egy hűtőmágnest és egy bögrét is kaptak.

Márton János köszönetét fejezte ki, a Mikes Kelemen Általános Iskola vezetőségének, a helyi önkormányzati hivatalnak, és Oprea Győzőnek, a Mikes Kelemen Ifjai ifjúsági szervezet vezetőjének.

Hozzászólások