RÖVIDEN

RÖVIDEN

Az esőzések Zágont és Papolcot is érintették

A júniusi többnapos zápor után a hegyoldalból lezúduló víztömeg komoly károkat okozott Zágon és Papolc településeken. Az árvíz utakat, átjárókat, házakat, gazdaságokat érintett és tett tönkre. Zágon község polgármesteri hivatala minden lehetséges eszközt megragad, hogy enyhítse a károkat. A keletkezett károkat összesítették, és átirattal fordultak a Kovászna megye prefektusi hivatalához, valamint kérték a Kovászna Megye Tanácsának segítségét is. Azonban az esőzések júliusban sem hagyták nyugodni a községet, szerdán, július 21-én hatalmas eső zúdult a településekre. Kiss Augustin, a község polgármestere elmondta, hogy ő nem emlékszik, hogy valaha ekkora csapadék érintette volna őket. Nagy katasztrófa nem történt, azonban a feltört kövezett utakat teljesen restaurálni kell, valamint több gazdaságba is befolyt a víz. A hivatal saját gépekkel és önkéntesekkel próbálta megoldani a kialakult helyzetet.

Aszfaltproblémák a községben

Több, a kanalizálás miatt feltört kisebb útszakaszt is leaszfaltoztak a községben. A tavaly ősszel ez megtörtént, az önkormányzat ki is fizette a munkálatokat, azonban egy hét elteltével az egész aszfaltréteg feljött. A polgármestertől megtudtuk, hogy ezt követően átiratot küldtek a cégnek, akikkel együtt dolgoztak, ők újraöntötték ismét a tönkrement részeket, de ez sem tartott sokáig, hiszen kora tavasszal ismét felbukkant a probléma. Több felszólítást is küldtek a cégnek, hogy mihamarabb oldják meg ezt a gondot, hiszen garanciába van az útszakaszok javítása, de a munkálatokhoz még nem láttak hozzá.

Vége fele járnak a víz- és szennyvízcsatorna bekötésével

Hamarosan végeznek a víz- és szennyvízcsatorna bekötésével, amelynek munkálatait már tavaly megkezdték, és az idén végre pont kerül a végére, ha a bürokrácia nem szól közbe, hiszen a polgármester úr tudomásunkra adta, hogy azokkal mindig baj van.

Hozzászólások