Hirmondo

Várják a jelentkezőket a postára

Várják a jelentkezőket a postára

Az elmúlt napokban, hetekben nagy gondot okozott Zabola lakosságának, hogy a posta helyi kirendeltsége zárva tartott, hiszen elmaradt a nyugdíjak kiosztása, a levelek széthordása. A lakók az önkormányzatot vonták felelősségre, Fejér Levente polgármester próbálja tisztázni a dolgokat, igyekszik megegyezni a posta vezetőségével.

A polgármester szerint mindenféle alaptalan támadás érte őt és az önkormányzatot a postával kapcsolatban.

– A helyzet az, hogy a három teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottból nemrég kettő nyugdíjba vonult, a harmadik pedig kivette a szabadságát. Így a postára értelemszerűen lakat került, nem volt, aki dolgozzon – részletezte Fejér. – Emellett pedig a Román Postánál is történtek változások, ami a struktúrát illeti. Az eddigi három egész normát lecsökkentették kettőre, de azt is úgy, hogy fél norma maradt egy személynek, aki az épületben ül, elveszi és kiadja a leveleket, valamint másfél normát kap a levélkihordó. Felvettem a kapcsolatot a regionális igazgatóval, aki kiküldte hozzánk a megyei igazgatót. A szabadságra elment munkatársukat visszarendelték, a napokban pedig kiosztották az elmaradt nyugdíjakat az embereknek, széthordták a leveleket, amelyek, sajnos, az elmúlt időszakban igencsak felgyűltek, hiszen egy személy nehezen tudott mindent kézbesíteni – részletezte az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés

A polgármester igyekezett kompromisszumos megoldást találni a megyei igazgatóval, hiszen tudni lehet, hogy két teljes munkaidőre nem fognak találni három embert.

– Ajánlottam azt a megoldást, miszerint a félnormás alkalmazott 8–12-ig végezné a feladatait a postán, majd utána délután 4-ig hordaná a leveleket szintén fél normában, így megmaradna egy egész munkaidő még egy postásnak. Várják tehát a jelentkezőket, akik hozzánk is behozhatják papírjaikat, én továbbítom a postának. Érdeklődők vannak, úgy néz ki, tehát előbb-utóbb megoldódik a gond, viszont egyik napról a másikra semmiképp sem tud – tette hozzá a polgármester.

A nyugdíjakat a napokban igyekeztek minden igénylőnek kiadni, a posta munkatársai még abba is belementek, hogy minden hozzátartozónak kiadták a pénzt, aki felmutatta a nyugdíjas személyigazolványát. Egyébként csak személyesen lehetne ezt átadni, de a polgármester megkérte, ez esetben tekintsenek el ez mellett, hiszen nagyon sok idős ember nem tud egyszerűen eljutni a postához.
– Amit én tehettem polgármesterként, azt úgy gondolom, megtettem. De a posta nem az önkormányzathoz tartozik, teljesen különálló hivatal. Nem parancsolhatunk az ott dolgozóknak, viszont tárgyaltam a megoldásokról. Nem tud egy ilyen szintű gond egyik napról a másikra megoldódni, de még idén pontot teszünk a végére, januártól pedig gond nélkül működhetnek majd a dolgok – fejezte ki reményét Fejér Levente.

Hozzászólások