Felhívás!

Unitárius tervek Kálnokon

Unitárius tervek Kálnokon

Imahétre készülnek a kálnoki unitáriusok, amely mindig a nemzeti ünneppel ér véget – tudtuk meg Szabó Adél helyi lelkipásztortól. A faluban mindig „elcsúsztatják” az év elejéről, amikor a reformátusok tartják az imahetet, így – jó szokás szerint – a hívek mindkét templomba ellátogathatnak.

 A faluban egyébként mintaszerű az együttműködés a két egyház között, a gyermekfoglalkoztatástól a nőnapi ünnepségig mindent együtt és/vagy felváltva csinálnak.

– Idén úgy következik, hogy a nőnapi ünnepség a református testvéreinknél lesz, a nemzeti ünnepet pedig nálunk tartjuk és a hagyományoknak megfelelően az istentiszteleten Tóth Anna református lelkésztársam szolgál – mondta el megkeresésünkre Szabó Adél.

Az unitárius lelkész a papilak és az iroda felújításának folytatását, a közösségi ház kapujának és kerítésének kicserélését sorolta idei tervei közé, de – mint minden évben – megtartják a pünkösdi istentiszteletet, amit hagyományosnak számító szeretetvendégség követ.  A tiszteletes asszony elmondta azt is: idén Kálnok ad otthont az egyházköri közgyűlésnek, ahol eldöntik, hogy ki lesz az esperes.

Kálnokon mintegy 130 unitárius hívő van, de a kálnoki lelkész szolgál Bodokon, ahol 45 hívőt tartanak számon, és a szórványnak számító Étfalva-Zoltánban is.

Hozzászólások