Felhívás!

Újrázna Kisgyörgy Sándor

Újrázna Kisgyörgy Sándor

Újabb négyéves mandátumot szerezne Kisgyörgy Sándor. Bár jelentkezni február végéig lehet, a sepsikőröspataki elöljáró érdeklődésünkre elmondta: ha a választók is úgy akarják, további négy évig a község élén tevékenykedne.

 Kisgyörgy Sándor ragaszkodna hozzá, hogy munkájának végre látszata is legyen, hisz nagyon frusztrálja az a körülmény, hogy miután nem kevés munkával többmillió európai uniós és hazai támogatást szerzett a községnek, ebből alig sikerült valamit megvalósítani.

– Be szeretném fejezni a megkezdett pályázatainkat, mert sehogyan sincsen az jól, hogy négy éve itt van a bankszámlánkon a pénz, és a román kormány miatt, amely mintha szinte készakarva azon munkálkodna, hogy ellehetetlenítse az önkormányzatok dolgát, nem tudjuk már végre kiépíteni a csatornahálózatot. Félreértés ne essék, a pályázati pénzek felhasználását nem az Európai Unió követelményrendszere teszi szinte lehetetlenné, hanem mi magunknak keserítjük meg sorsunkat – mondja a polgármester.

Kisgyörgy Sándor 2012-ben, az akkor húsz éve tisztségben lévő Silviu Ioachimmal szemben szerzett mandátumot, amelyet 2016-ban sikeresen megújított.  A 2020-as önkormányzati választásokra júniusban kerül sor.    

Hozzászólások
Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével – jelentette ki csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Románia a magas éves inflációs rátával rendelkező uniós országok között volt júliusban

Románia a magas éves inflációs rátával rendelkező uniós országok között volt júliusban

Az éves inflációs ráta a júniusi 8,6 százalékról 8,9 százalékra emelkedett júliusban az euróövezetben, az Európai Unióban pedig 9,6 százalékról 9,8 százalékra nőtt. A legmagasabb inflációs rátát Észtországban, Lettországban, Litvániában, a Cseh Köztársaságban, Bulgáriában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában jegyezték.