Új parkírozót létesítettek

Új parkírozót létesítettek

Kézdivásárhelyhez hasonló tömött városszerkezettel kevés város „dicsekedhet” Erdélyben: keskeny utcák metszik keresztül-kasul a települést mind a régi városrészen, mind a kommunizmus idején épült tömbháznegyedekben. Ez utóbbi tervezői vélhetően nem gondoltak arra, hogy a gépkocsik száma évente hatványozódik, így egyre nehezebb megállóhelyet találni.

A céhes város tömbháznegyedei lassan belefulladnak a gépkocsikba, ki, ahol teheti, ott áll meg a járművével, így nem ritka, hogy a járdákon is gépkocsik parkolnak. Az önkormányzat lassan minden lehetséges helyen korszerűsíti a parkolóhelyeket, lehetőleg úgy, hogy az ne menjen az amúgy is kevés zöldövezet rovására.
Legutóbb az Ojtoz és Stadion utcák mögött levő területre került aszfaltszőnyeg, ott újabb 34 gépkocsi tud megállni, az aszfaltot ki is jelölték. Ezzel párhuzamosan a sportcsarnok irányába vezető – az említett parkírozó közvetlen szomszédságában levő – keskeny út is új burkolatot kapott, mellette szintén parkírozóhelyek vannak kialakítva.
Tegnap a kivitelező cégek munkatársai az utolsó simításokat végezték a helyen, szintbe hozták a csatornalefolyókat. Az új parkírozó mellett elkészült a hamarosan kialakítandó, a tervek szerint kerítéssel rendelkező szemétlerakó sziget alapja is. <<

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.